Fényművészeti installációvá válik a kölni dóm
2018. szeptember 24. 23:04

Néhány napra fényművészeti installációvá válik a kölni dóm, a projekttel a második világháború 100 évvel ezelőtti befejezésére emlékeznek.

Ez a „legnagyobb fényinstalláció, melyet Németországban valaha templomra vetítettek” – mondta Helmut M. Bien kurátor.

A csütörtöktől vasárnapig látható fényjátékkal a déli homlokzatot világítják meg a kaputól a 157 méter magasan lévő csúcsáig. Húsz nagyteljesítményű projektorral írásjegyeket és jeleket vetítenek a homlokzatra, ahol egységes képekké állnak össze.

A dóm a „béke világítótornyává válik” – mondta Gerd Bachner nagyprépost. Bachner szerint a megvilágított dóm a „jelenlegi gyűlölettel és üldöztetéssel szembeni pozitív jelkép”.

Az installáció Detlef Hartung és Georg Trenz művészek munkája.

MTI
Címkék:
 • Hamis zászlók
  A hamis látszat keltésével azt hazudni, hogy a nemzetellenes szélsőség az adott nemzet megerősödését, gazdagodását, javát akarja.
 • „Tudományos” látásmód
  Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
 • Még botrányosabb a svéd miniszter nyilatkozata
  Megírtuk, hogy bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert a családvédelmi akcióterv kapcsán tett kijelentései miatt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Most kiderült, még súlyosabb az eset.
 • A kormány küldetése, hogy mindent megtegyen a magyar nemzet fennmaradásáért
  A magyar kormány küldetése, hogy minden támogatást megadjon a nők anyává válásához, hiszen az anyaság a nőiesség része és az Isten alkotta természet rendje. Aki szerint mindez probléma, az beteg - mondta Semjén Zsolt.
 • Somoskőújfalun feltámadás lett a trianoni gyászból
  A hazatérés napjára, a Csehszlovákiától történt visszacsatolás 95. évfordulójára emlékeztek vasárnap Somoskőújfalun. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Nógrád megyei falu díszpolgára az ünnepségen úgy fogalmazott: Somoskőújfalun feltámadás lett a trianoni gyászból.
MTI Hírfelhasználó