Fényművészeti installációvá válik a kölni dóm
2018. szeptember 24. 23:04

Néhány napra fényművészeti installációvá válik a kölni dóm, a projekttel a második világháború 100 évvel ezelőtti befejezésére emlékeznek.

Ez a „legnagyobb fényinstalláció, melyet Németországban valaha templomra vetítettek” – mondta Helmut M. Bien kurátor.

A csütörtöktől vasárnapig látható fényjátékkal a déli homlokzatot világítják meg a kaputól a 157 méter magasan lévő csúcsáig. Húsz nagyteljesítményű projektorral írásjegyeket és jeleket vetítenek a homlokzatra, ahol egységes képekké állnak össze.

A dóm a „béke világítótornyává válik” – mondta Gerd Bachner nagyprépost. Bachner szerint a megvilágított dóm a „jelenlegi gyűlölettel és üldöztetéssel szembeni pozitív jelkép”.

Az installáció Detlef Hartung és Georg Trenz művészek munkája.

MTI
Címkék:
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Orbán: Antall József nem adta fel sosem a célját
  Antall József öröksége, hogy a kedvezőtlen erőviszonyok ellenére sem adta fel sosem a célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus előtti önmagához - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban.
 • Szirt a habok közt
  Surján László, a Kereszténydemokrata Néppárt volt országgyűlési képviselője, a KDNP tiszteletbeli elnöke Antall József kormányában népjóléti miniszterként szolgált. Személyes visszaemlékezésével tisztelgünk a szocialista diktatúra időszaka utáni első szabadon választott kormány 25 éve elhunyt miniszterelnöke előtt.
 • Megszavazták a humanitárius vízum bevezetését
  Az Európai Parlament (EP) kedden, strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a migránsok legális uniós beutazási kereteit rögzítő, humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést.
MTI Hírfelhasználó