Az ukrán diplomácia ütni próbálja Magyarországot
2018. szeptember 25. 11:56

Tóth Norbert nemzetközi jogász szerint Ukrajna az EU-s eljárást kihasználva támadja hazánkat, a brüsszeli magyar-ellenes hangulatot lovagolja meg a kettős állampolgárokról kiszivárogtatott listával.

Az egyik ukrán nacionalista hírportál a múlt héten szivárogtatta ki azt az adatbázist, amelyben olyan kárpátaljaiak szerepeltek, akik az ukrán törvények szerint a második, azaz a magyar állampolgárság megszerzésével törvény-sértést követtek el.

Tóth Norbert nemzetközi jogász a következőket mondta a hírrel kapcsolatban a Hír TV Magyarország élőben című műsorában: „Az, hogy éppen most jött elő Ukrajna ezzel a helyzettel, szerintem azzal van összefüggésben, hogy az EU-ban Magyarországot a 7. cikkely szerinti eljárással revolverezik, ezt kedvező helyzetnek tekinti az ukrán diplomácia és próbálja ütni Magyarországot.

Nem szerencsés ez egyébként, mert ez a két ország nagyon sokáig egymás mellett fog létezni, tehát jószomszédi viszonyra kell, hogy törekedjenek egymással” – hangsúlyozta a nemzetközi jogász.

A teljes adás tartalma IDE kattintva érhető el.

echotv.hu
Címkék:
 • Polgárverés – 12 éve
  Azt sem sikerült kideríteni, hogy a brüsszeli bürokrácia miért hunyta be a szemét, amikor látta, hogy európai uniós polgárokat vernek véresre.
 • Antall József és Sargentini
  Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
 • Orbán: Európa a nemzetek hazája
  Európa a nemzetek hazája – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Terror Háza Múzeumnál tartott ünnepi beszédében. Úgy fogalmazott: akik az Európai Unióból európai birodalmat akarnak gyúrni, mind bevándorláspártiak.
 • A hétköznapok adta helytállás dicsősége
  Erich Lessing, Burghardt Ferenc, Fényes Tamás, Tóth László, Horling Róbert, Munk Tamás és Mező Sándor felbecsülhetetlen értékű kortörténeti felvételei az MTVA archívumának válogatásában.
 • A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt
  A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a budapesti Széna téri '56-os emlékműnél tartott megemlékezésen.
MTI Hírfelhasználó