Az ukrán diplomácia ütni próbálja Magyarországot
2018. szeptember 25. 11:56

Tóth Norbert nemzetközi jogász szerint Ukrajna az EU-s eljárást kihasználva támadja hazánkat, a brüsszeli magyar-ellenes hangulatot lovagolja meg a kettős állampolgárokról kiszivárogtatott listával.

Az egyik ukrán nacionalista hírportál a múlt héten szivárogtatta ki azt az adatbázist, amelyben olyan kárpátaljaiak szerepeltek, akik az ukrán törvények szerint a második, azaz a magyar állampolgárság megszerzésével törvény-sértést követtek el.

Tóth Norbert nemzetközi jogász a következőket mondta a hírrel kapcsolatban a Hír TV Magyarország élőben című műsorában: „Az, hogy éppen most jött elő Ukrajna ezzel a helyzettel, szerintem azzal van összefüggésben, hogy az EU-ban Magyarországot a 7. cikkely szerinti eljárással revolverezik, ezt kedvező helyzetnek tekinti az ukrán diplomácia és próbálja ütni Magyarországot.

Nem szerencsés ez egyébként, mert ez a két ország nagyon sokáig egymás mellett fog létezni, tehát jószomszédi viszonyra kell, hogy törekedjenek egymással” – hangsúlyozta a nemzetközi jogász.

A teljes adás tartalma IDE kattintva érhető el.

echotv.hu
Címkék:
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Orbán: Antall József nem adta fel sosem a célját
  Antall József öröksége, hogy a kedvezőtlen erőviszonyok ellenére sem adta fel sosem a célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus előtti önmagához - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban.
 • Szirt a habok közt
  Surján László, a Kereszténydemokrata Néppárt volt országgyűlési képviselője, a KDNP tiszteletbeli elnöke Antall József kormányában népjóléti miniszterként szolgált. Személyes visszaemlékezésével tisztelgünk a szocialista diktatúra időszaka utáni első szabadon választott kormány 25 éve elhunyt miniszterelnöke előtt.
 • Megszavazták a humanitárius vízum bevezetését
  Az Európai Parlament (EP) kedden, strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a migránsok legális uniós beutazási kereteit rögzítő, humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést.
MTI Hírfelhasználó