Új jegyvásárlási szabályok a HÉV-en
2018. szeptember 25. 13:59

Pár nap múlva, október 1-jén véget ér a türelmi időszak, így – ha a megállóban van jegyvásárlási lehetőség – a HÉV-eken már nem váltható menetjegy. Érvényes jegy vagy bérlet hiányában pedig pótdíjat kell fizetniük a jegyvásárlást elmulasztó utasoknak – közölte a MÁV-HÉV a hirado.hu-val.

Mint ismeretes – és erről a hirado.hu is beszámolt – szeptember 1-jétől megváltoztak a jegyvásárlási szabályok a HÉV-vonalakon: Budapest közigazgatási határán kívüli megállókban csak előre megváltott kiegészítőjeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a vonatokra.

A MÁV-HÉV közleményében emlékeztet: a főváros közigazgatási határán belüli felszállás esetében nincs változás, ami újdonság lassan egy hónapja, az az, hogy Budapestről a közigazgatási határon kívülre történő utazáskor a vonaton pótdíj megfizetése nélkül lehet jegyet váltani, ha az utas a budapesti vonalszakaszra érvényes menetjeggyel vagy bérlettel rendelkezik.

Közlésük szerint olyan, a közigazgatási határon kívüli megállóban, ahol van pénztár vagy jegykiadó automata, csak előre megvásárolt menetjeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a vonatra. Az automata meghibásodása esetén változatlanul a vonaton biztosított a menetjegyvásárlási lehetőség.

Ezt viszont jelezni kell, az automaták meghibásodását a BKK telefonos ügyfélszolgálatán, a +36 1 3 255 255-ös telefonszámon lehet bejelenteni. A vonaton továbbra is pótdíj megfizetése nélkül lehet menetjegyet váltani, ha olyan megállóhelyen történik a felszállás, ahol nincs pénztár vagy jegykiadó automata.

A rendszeresen HÉV-vel utazók – a sorban állás elkerülése érdekében – a BKK jegy- és bérletkiadó automatáiból, és a BKK-ügyfélközpontokban havibérletet is vásárolhatnak.

Természetesen – folytatják a közleményt – a kiegészítő jegyet, bérletet nem csak a felszállás napján és helyén lehet megvenni: városszerte több mint 360 jegyautomata biztosítja éjjel-nappal a jegy- és bérletvásárlási lehetőséget, továbbá nyitvatartási idejében az összes BKK ügyfélközpont is az utasok rendelkezésére áll. Az értékesítési pontokról a BKK honlapján tájékozódhat: https://www.bkk.hu/pontkereso/.

Szeptember utolsó és október első hetében (azokban az időszakokban, amikor a legnagyobb vásárlási igény jelentkezik) a BKK által megbízott diákok segítik az utasokat a jegyvásárlásban a HÉV-vonalak mentén elhelyezett forgalmasabb automatáknál.

hirado.hu
Címkék:
 • Hamis zászlók
  A hamis látszat keltésével azt hazudni, hogy a nemzetellenes szélsőség az adott nemzet megerősödését, gazdagodását, javát akarja.
 • „Tudományos” látásmód
  Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
 • Még botrányosabb a svéd miniszter nyilatkozata
  Megírtuk, hogy bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert a családvédelmi akcióterv kapcsán tett kijelentései miatt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Most kiderült, még súlyosabb az eset.
 • A kormány küldetése, hogy mindent megtegyen a magyar nemzet fennmaradásáért
  A magyar kormány küldetése, hogy minden támogatást megadjon a nők anyává válásához, hiszen az anyaság a nőiesség része és az Isten alkotta természet rendje. Aki szerint mindez probléma, az beteg - mondta Semjén Zsolt.
 • Somoskőújfalun feltámadás lett a trianoni gyászból
  A hazatérés napjára, a Csehszlovákiától történt visszacsatolás 95. évfordulójára emlékeztek vasárnap Somoskőújfalun. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Nógrád megyei falu díszpolgára az ünnepségen úgy fogalmazott: Somoskőújfalun feltámadás lett a trianoni gyászból.
MTI Hírfelhasználó