Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit
2018. október 10. 16:59

Egy utasszállító repülőgépet kellett elfogniuk és azonosítaniuk a magyar légierő gépeinek – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Mint az a minisztérium tudatta, kedden Magyarország légterébe lépett, de nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással egy, az Egyesült Királyságból Ciprusra tartó utasszállító repülőgép a kora délutáni órákban.

Mint írják, az ilyenkor előírt módon az Egyesített Légi Hadműveleti Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit.

Utólag kiderült, a Boeing 738 típusú utasszállító repülőgép a repülési tervtől nem tért el, de nem vette fel a kapcsolatot a légiforgalmi irányítással. A Gripen-pár néhány percen belül elfogta és a szerb határig kísérte a gépet, amellyel röviddel a határ átlépése előtt helyreállt az összeköttetés.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Két majom
    Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
  • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
    Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
MTI Hírfelhasználó