Kevés politikus tud ilyen hatással lenni a kormányfőre
2018. október 10. 23:00

Nagyon kevés olyan politikus van Magyarországon, aki ilyen nagy hatással tud lenni a miniszterelnökre, mint Tarlós István főpolgármester, vélik a Hír TV Magyarország élőben című műsorába meghívott szakértők.

Ismert, bejelentette a jövő évi főpolgármester-jelöltséggel kapcsolatos döntését Tarlós István. A főpolgármester Orbán Viktor miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatót.

Nagyon kevés olyan politikus van Magyarországon, aki ilyen nagy hatással tud lenni a miniszterelnökre, „ha úgy tetszik, ennyire az ujja köré tudja csavarni és ilyen hatékonyan tudja mozgatni”, mint Tarlós István főpolgármester – kezdte a Hír TV-ben Pulai András, a Publicus Intézet stratégiai igazgatója. A szakértő emlékeztetett, az elmúlt időszakban a városvezető jó pár dolgot kért nyilvánosan és nem nyilvánosan is Orbán Viktortól, és a nyilvánosak túlnyomó többségét megkapta – a Lánchíd és a Váralagút, valamint a metrófelújításra fordítandó pluszpénz.

„Azt gondolom, hogy Tarlós István szempontjából ez két szempontból is jó, egyrészt a saját politikai súlyát növelni, másrészt a nap végén ez a budapestieknek lesz jó, ő már most elkezdte a kampányát” – fogalmazott Pulai András.

Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója is hasonlóan gondolja. Szerinte ez egy win-win szituáció, mind a két oldal győzött, Tarlós István szeretett volna főpolgármester-jelölt maradni, a Fidesz pedig szerette volna, hogy ő legyen a főpolgármester-jelöltjük.

„Az volt a kérdés, hogy mekkora mértékű plusz forrásokat juttat majd Budapest számára a kormányzat a jövőben, ez egy kellemes probléma, ahol azt kellett eldönteni, hogy most a Lánchídra adnak sok pénzt, vagy a városligeti fejlesztésekre, esetleg mindkettőre” – húzta alá Nagy Dániel.

HírTV
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Orbán Viktor: Korszakos győzelmet arattunk
  Korszakos és rekordgyőzelemnek nevezte a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) választási eredményét Orbán Viktor vasárnap este. "Nekünk Brüsszelben is Magyarország lesz az első" - ígérte a miniszterelnök, a Fidesz elnöke a kormánypártok választási eredményváró központjánál, a Bálna előtti téren.
 • Az összes megyében és Budapesten is nyert a Fidesz-KDNP
  Az ország minden megyéjében és Budapesten is nyert a Fidesz-KDNP – mondta a Nézőpont Csoport vezetője vasárnap este az M1 aktuális csatorna választási műsorában.
 • Semjén Zsolt: Szerbia legelkötelezettebb barátja Magyarország
  Szerbia legelkötelezettebb barátja Magyarország, a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy Szerbia előnyös európai uniós csatlakozási szerződést köthessen - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vasárnap a kívülről felújított szentendrei szerb ortodox székesegyházban.
MTI Hírfelhasználó