Kevés politikus tud ilyen hatással lenni a kormányfőre
2018. október 10. 23:00

Nagyon kevés olyan politikus van Magyarországon, aki ilyen nagy hatással tud lenni a miniszterelnökre, mint Tarlós István főpolgármester, vélik a Hír TV Magyarország élőben című műsorába meghívott szakértők.

Ismert, bejelentette a jövő évi főpolgármester-jelöltséggel kapcsolatos döntését Tarlós István. A főpolgármester Orbán Viktor miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatót.

Nagyon kevés olyan politikus van Magyarországon, aki ilyen nagy hatással tud lenni a miniszterelnökre, „ha úgy tetszik, ennyire az ujja köré tudja csavarni és ilyen hatékonyan tudja mozgatni”, mint Tarlós István főpolgármester – kezdte a Hír TV-ben Pulai András, a Publicus Intézet stratégiai igazgatója. A szakértő emlékeztetett, az elmúlt időszakban a városvezető jó pár dolgot kért nyilvánosan és nem nyilvánosan is Orbán Viktortól, és a nyilvánosak túlnyomó többségét megkapta – a Lánchíd és a Váralagút, valamint a metrófelújításra fordítandó pluszpénz.

„Azt gondolom, hogy Tarlós István szempontjából ez két szempontból is jó, egyrészt a saját politikai súlyát növelni, másrészt a nap végén ez a budapestieknek lesz jó, ő már most elkezdte a kampányát” – fogalmazott Pulai András.

Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója is hasonlóan gondolja. Szerinte ez egy win-win szituáció, mind a két oldal győzött, Tarlós István szeretett volna főpolgármester-jelölt maradni, a Fidesz pedig szerette volna, hogy ő legyen a főpolgármester-jelöltjük.

„Az volt a kérdés, hogy mekkora mértékű plusz forrásokat juttat majd Budapest számára a kormányzat a jövőben, ez egy kellemes probléma, ahol azt kellett eldönteni, hogy most a Lánchídra adnak sok pénzt, vagy a városligeti fejlesztésekre, esetleg mindkettőre” – húzta alá Nagy Dániel.

HírTV
Címkék:
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Orbán: A törvény jót fog tenni a munkavállalóknak
  Fontos és jó törvényt alkottunk – nyilatkozta újságíróknak Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban, miután a képviselők megszavazták a munka törvénykönyve módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét.
 • Példátlan cirkusz a parlamentben
  Az MSZP, a Párbeszéd és a DK képviselői, valamint függetlenek a parlament szerdai üléskezdése előtt felsorakoztak az elnöki emelvény, valamint az előtte lévő szónoki pulpitus körül, mindkét oldalról elállva a feljárat útját.
 • Újracsomagolt Merkel-korszak
  A CDU-kongresszus személycseréi a folytonosságot garantálják a radikális irányvonallal szemben.
MTI Hírfelhasználó