Több kihívója van Tarlós Istvánnak
2018. október 12. 09:58

Tarlós István szerdai bejelentésével lényegében elindult a választási kampány Budapesten. Miután a főpolgármester közölte, hogy ismét megméretteti magát, máris többen is bejelentkeztek a posztért – közölte az M1 Híradója.

Sokat tépelődött a folytatáson, de úgy döntött, újra indul a főpolgármesteri címért. Erről beszélt Tarlós István az M1-en. Azt hangsúlyozta: nem követelései, hanem megkötései voltak, melyekhez ragaszkodott.

Orbán Viktor felkérte Tarlós Istvánt

Szerdán jelentette be Orbán Viktor, hogy felkérte Tarlós Istvánt, vállalja a 2019-es önkormányzati választáson való részvételt, mint a kormánypártok főpolgármester-jelöltje. A miniszterelnök azt mondta: a budapesti fejlesztések megvalósításához nélkülözhetetlen egy erős, magabiztos és közkedvelt főpolgármester.

Ezzel mintegy elindult a választási kampány, ugyanis azóta már többen bejelentkeztek Budapest főpolgármesteri posztjára. A Liberálisok például Sermer Ádámot indítják, aki már konkrét elképzeléseiről is beszélt az M1-nek. Úgy látja, a főváros egyik legnagyobb problémája a közlekedés, amit szerinte közösségi alapon kellene megoldani.

Puzsér Róbert számít minden párt támogatására

Néhány órával azután, hogy hivatalossá vált Tarlós István jelölése, Puzsér Róbert is bejelentette, hogy független jelöltként indul a 2019-es főpolgármester-választáson. A publicista és tv-s személyiség kampányvideójában azt mondja: azért indul, mert Budapest az otthona, „az ember pedig igényes az otthonára”.

Puzsér Róbert hozzátette: nem lesz egyik párt jelöltje sem, de számít minden párt támogatására. Ezzel gyakorlatilag Puzsér Róbert bejelentkezett egy esetleges baloldali összefogás főpolgármester jelöltjeként is.

Az MSZP-nek pedig úgy tűnik, ez nincs ellenére. Korózs Lajos szocialista képviselő csütörtökön arról beszélt, szeretnék, ha előválasztáson dőlne el, ki legyen az ellenzék jelöltje a főpolgármester-választásra.

2014-ben Falus Ferenc volt a baloldali pártok jelöltje

2014-ben a baloldali ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltje Falus Ferenc volt.

Jeges vizes kihívásáról szóló vírusvideója azonban még az őt jelölő pártoknál is kiverte a biztosítékot. A sajtó pedig egyenesen köznevetség tárgyaként számolt be Falus Ferenc akciójáról. Nem sokkal később visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől – hangzott el az M1 Híradójában.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • Polgárverés – 12 éve
  Azt sem sikerült kideríteni, hogy a brüsszeli bürokrácia miért hunyta be a szemét, amikor látta, hogy európai uniós polgárokat vernek véresre.
 • Antall József és Sargentini
  Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
 • Orbán: Európa a nemzetek hazája
  Európa a nemzetek hazája – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Terror Háza Múzeumnál tartott ünnepi beszédében. Úgy fogalmazott: akik az Európai Unióból európai birodalmat akarnak gyúrni, mind bevándorláspártiak.
 • A hétköznapok adta helytállás dicsősége
  Erich Lessing, Burghardt Ferenc, Fényes Tamás, Tóth László, Horling Róbert, Munk Tamás és Mező Sándor felbecsülhetetlen értékű kortörténeti felvételei az MTVA archívumának válogatásában.
 • A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt
  A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a budapesti Széna téri '56-os emlékműnél tartott megemlékezésen.
MTI Hírfelhasználó