Több kihívója van Tarlós Istvánnak
2018. október 12. 09:58

Tarlós István szerdai bejelentésével lényegében elindult a választási kampány Budapesten. Miután a főpolgármester közölte, hogy ismét megméretteti magát, máris többen is bejelentkeztek a posztért – közölte az M1 Híradója.

Sokat tépelődött a folytatáson, de úgy döntött, újra indul a főpolgármesteri címért. Erről beszélt Tarlós István az M1-en. Azt hangsúlyozta: nem követelései, hanem megkötései voltak, melyekhez ragaszkodott.

Orbán Viktor felkérte Tarlós Istvánt

Szerdán jelentette be Orbán Viktor, hogy felkérte Tarlós Istvánt, vállalja a 2019-es önkormányzati választáson való részvételt, mint a kormánypártok főpolgármester-jelöltje. A miniszterelnök azt mondta: a budapesti fejlesztések megvalósításához nélkülözhetetlen egy erős, magabiztos és közkedvelt főpolgármester.

Ezzel mintegy elindult a választási kampány, ugyanis azóta már többen bejelentkeztek Budapest főpolgármesteri posztjára. A Liberálisok például Sermer Ádámot indítják, aki már konkrét elképzeléseiről is beszélt az M1-nek. Úgy látja, a főváros egyik legnagyobb problémája a közlekedés, amit szerinte közösségi alapon kellene megoldani.

Puzsér Róbert számít minden párt támogatására

Néhány órával azután, hogy hivatalossá vált Tarlós István jelölése, Puzsér Róbert is bejelentette, hogy független jelöltként indul a 2019-es főpolgármester-választáson. A publicista és tv-s személyiség kampányvideójában azt mondja: azért indul, mert Budapest az otthona, „az ember pedig igényes az otthonára”.

Puzsér Róbert hozzátette: nem lesz egyik párt jelöltje sem, de számít minden párt támogatására. Ezzel gyakorlatilag Puzsér Róbert bejelentkezett egy esetleges baloldali összefogás főpolgármester jelöltjeként is.

Az MSZP-nek pedig úgy tűnik, ez nincs ellenére. Korózs Lajos szocialista képviselő csütörtökön arról beszélt, szeretnék, ha előválasztáson dőlne el, ki legyen az ellenzék jelöltje a főpolgármester-választásra.

2014-ben Falus Ferenc volt a baloldali pártok jelöltje

2014-ben a baloldali ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltje Falus Ferenc volt.

Jeges vizes kihívásáról szóló vírusvideója azonban még az őt jelölő pártoknál is kiverte a biztosítékot. A sajtó pedig egyenesen köznevetség tárgyaként számolt be Falus Ferenc akciójáról. Nem sokkal később visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől – hangzott el az M1 Híradójában.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Orbán: Antall József nem adta fel sosem a célját
  Antall József öröksége, hogy a kedvezőtlen erőviszonyok ellenére sem adta fel sosem a célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus előtti önmagához - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban.
 • Szirt a habok közt
  Surján László, a Kereszténydemokrata Néppárt volt országgyűlési képviselője, a KDNP tiszteletbeli elnöke Antall József kormányában népjóléti miniszterként szolgált. Személyes visszaemlékezésével tisztelgünk a szocialista diktatúra időszaka utáni első szabadon választott kormány 25 éve elhunyt miniszterelnöke előtt.
 • Megszavazták a humanitárius vízum bevezetését
  Az Európai Parlament (EP) kedden, strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a migránsok legális uniós beutazási kereteit rögzítő, humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést.
MTI Hírfelhasználó