Homoszexuális kormánytaghoz is ragaszkodik Macron
2018. október 12. 10:02

Emmanuel Macron francia elnök arra is figyelni fog új kormánya megalakításakor, hogy legyen homoszexuális politikus is a kabinetben – írja az Origó. A hírportál a Valeurs actuelles című konzervatív hetilapra, valamint a hír forrásaként a Le Canard enchaîné nevű szatirikus újságra hivatkozik. Ebben nyilatkozik a témáról egy Macront jól ismerő, neve elhallgatását kérő politikus.

A Le Canard enchaîné információi szerint Macron elnök nemcsak arra fog ügyelni, hogy megfelelő arányban legyenek nők és férfiak, fehérek és nem fehérek a kormányban, de arra is, hogy legyen homoszexuális kormánytag is. A Valeurs actuelles címében idézi a Macronhoz közel álló politikust: nem szabad megfeledkezni a homoszexuálisokról a kormányátalakítást illetően. Az Origó szerint a hetilap a „kvóta” kifejezést is használja.

A hírportál arra is felhívja a figyelmet, hogy súlyos kormányválság van Franciaországban. Egymás után mondanak le a miniszterek, nyár végén például a legnépszerűbb tárcavezető, a környezetvédelemért felelős Nicolas Hulot hagyta ott tisztét. Az egykor tévésként is dolgozó szakember a lemondását azzal indokolta, hogy nem akar magának tovább hazudni.

Néhány nappal később a második legnépszerűbb miniszter, a sportminiszter asszony állt fel a bársonyszékből, bár ő azért, mert kiderült róla, hogy adócsaló. Legutóbb Gérard Collomb belügyminiszter „adta be felmondását”. Ezután Edouard Philippe kénytelen volt bejelenteni, hogy új kormányt alakít. Találgatások szerint távozik a szintén zavaros ügyekbe keveredő kultuszminiszter is.

Egyébként Macron feltételezett homoszexualitásáról is régóta keringenek hírek. Legutóbb a Kis-Antillákon félmeztelen, obszcén kézjeleket mutogató fekete fiatalembereket átölelve fotózkodott, ez indította arra Michel Onfray filozófust, hogy nyílt levélben gúnyolja ki a köztársasági elnök felettébb furcsa viselkedését.

magyaridok.hu
Címkék:
 • Hamis zászlók
  A hamis látszat keltésével azt hazudni, hogy a nemzetellenes szélsőség az adott nemzet megerősödését, gazdagodását, javát akarja.
 • „Tudományos” látásmód
  Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
 • Még botrányosabb a svéd miniszter nyilatkozata
  Megírtuk, hogy bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert a családvédelmi akcióterv kapcsán tett kijelentései miatt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Most kiderült, még súlyosabb az eset.
 • A kormány küldetése, hogy mindent megtegyen a magyar nemzet fennmaradásáért
  A magyar kormány küldetése, hogy minden támogatást megadjon a nők anyává válásához, hiszen az anyaság a nőiesség része és az Isten alkotta természet rendje. Aki szerint mindez probléma, az beteg - mondta Semjén Zsolt.
 • Somoskőújfalun feltámadás lett a trianoni gyászból
  A hazatérés napjára, a Csehszlovákiától történt visszacsatolás 95. évfordulójára emlékeztek vasárnap Somoskőújfalun. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Nógrád megyei falu díszpolgára az ünnepségen úgy fogalmazott: Somoskőújfalun feltámadás lett a trianoni gyászból.
MTI Hírfelhasználó