A nyugdíjjal együtt érkezik a prémium
2018. október 20. 12:55

A következő hónapban prémiumot fizet az állam a nyugdíjasoknak, az extra összegek kifizetésére a gazdaság jó teljesítménye adja meg a pénzügyi alapot – erről beszélt a Magyar Időknek a pénzügyminiszter helyettese, majd tájékoztatást adott arról, mikor és mekkora összegre számíthatnak a jogosultak.

– A prémiumot a novemberi ellátásokkal együtt folyósítja az államkincstár – mondta Tállai András, majd kifejtette: először azokhoz jut el a prémium, akik átutalással kapják meg a nyugdíjukat, az ő számlájukra november 12-én érkezik meg az extra pénz. A postai kézbesítés ezt követően, november 15-én veszi kezdetét.

– Pluszjuttatást nagyjából 2,5 millió nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személynek folyósít az állam – jegyezte meg a miniszterhelyettes.

Majd arról beszélt, mekkora összegre számíthatnak az érintettek. A prémium maximális összege 18 ezer forint, ennyit kapnak azok, akinek a havi nyugdíja eléri a nyolcvanezer forintot.

A kisebb nyugdíjból gazdálkodók az időskori juttatásukkal arányos összegre jogosultak.
Tállai András kitért arra is, hogy az állam először tavaly fizetett prémiumot a nyugdíjasoknak, az akkori juttatások együttesen 24 milliárd forintos kiadást jelentettek az államkasszának.

– Az idei költségvetésben több mint 32 milliárd forintot különítettünk el erre a célra – jegyezte meg a miniszterhelyettes, hozzátéve: az Országgyűlés nyáron már megszavazta a jövő évi büdzsét is, amely szintén számol nyugdíjprémiummal.

Hozzátette: ha a gazdaság jól teljesít, az eredményekből az egész társadalomnak részesülnie kell, nem lehet figyelmen kívül hagyni a nyugdíjasokat sem.

Az aktívak sikeréhez ugyanis hozzájárul a mostani nyugdíjasok munkája, amit mindenképpen el kell ismerni – fogalmazott Tállai András.

A pénzügyminiszter helyettese úgy vélekedett: az elismerés egyik megfelelő eszköze a nyugdíjprémium, amelynek összegét pár héten belül kézhez is kapják a jogosultak.

magyaridok.hu - MTI
Címkék:
 • A Szent Péter-i Európa védelme
  Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
 • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
  Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
 • Novák: Párizs a média félretájékoztatásának az áldozata
  Önkéntesen döntöttünk arról, hogy az európai parlamenti választásokig hátralévő időszakban felfüggesztjük a kapcsolatainkat az Európai Néppárttal, és megvárjuk, milyen irányt vesz az a folyamat, amely egy támadássorozatot jelentett Magyarország ellen - jelentette ki az MTI-nek csütörtökön Párizsban Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnöke.
 • Politológus: az Európai Néppárt veszít erejéből
 • Formálódik a magyar 5G stratégia
  Az 5G napjaink egyik legnagyobb hatású technológiai újdonsága, amely az állampolgárok és a vállalkozások mindennapi életét alapjaiban megváltoztató innovatív termékek, szolgáltatások és üzleti modellek elterjedését teszi lehetővé. Kiemelt cél a piacképes üzleti modellek és technológiai megoldások kidolgozására alkalmas, világszínvonalú kutatás-fejlesztési és innovációs környezetek és tesztrendszerek létrehozása is.
MTI Hírfelhasználó