A nyugdíjjal együtt érkezik a prémium
2018. október 20. 12:55

A következő hónapban prémiumot fizet az állam a nyugdíjasoknak, az extra összegek kifizetésére a gazdaság jó teljesítménye adja meg a pénzügyi alapot – erről beszélt a Magyar Időknek a pénzügyminiszter helyettese, majd tájékoztatást adott arról, mikor és mekkora összegre számíthatnak a jogosultak.

– A prémiumot a novemberi ellátásokkal együtt folyósítja az államkincstár – mondta Tállai András, majd kifejtette: először azokhoz jut el a prémium, akik átutalással kapják meg a nyugdíjukat, az ő számlájukra november 12-én érkezik meg az extra pénz. A postai kézbesítés ezt követően, november 15-én veszi kezdetét.

– Pluszjuttatást nagyjából 2,5 millió nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személynek folyósít az állam – jegyezte meg a miniszterhelyettes.

Majd arról beszélt, mekkora összegre számíthatnak az érintettek. A prémium maximális összege 18 ezer forint, ennyit kapnak azok, akinek a havi nyugdíja eléri a nyolcvanezer forintot.

A kisebb nyugdíjból gazdálkodók az időskori juttatásukkal arányos összegre jogosultak.
Tállai András kitért arra is, hogy az állam először tavaly fizetett prémiumot a nyugdíjasoknak, az akkori juttatások együttesen 24 milliárd forintos kiadást jelentettek az államkasszának.

– Az idei költségvetésben több mint 32 milliárd forintot különítettünk el erre a célra – jegyezte meg a miniszterhelyettes, hozzátéve: az Országgyűlés nyáron már megszavazta a jövő évi büdzsét is, amely szintén számol nyugdíjprémiummal.

Hozzátette: ha a gazdaság jól teljesít, az eredményekből az egész társadalomnak részesülnie kell, nem lehet figyelmen kívül hagyni a nyugdíjasokat sem.

Az aktívak sikeréhez ugyanis hozzájárul a mostani nyugdíjasok munkája, amit mindenképpen el kell ismerni – fogalmazott Tállai András.

A pénzügyminiszter helyettese úgy vélekedett: az elismerés egyik megfelelő eszköze a nyugdíjprémium, amelynek összegét pár héten belül kézhez is kapják a jogosultak.

magyaridok.hu - MTI
Címkék:
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • 180 walesi bárd
  Írók a szolidaritásért című kiáltványban állnak ki magyar írók a holnapi tüntetés résztvevői mellett. Többek között Kepes András, Saly Noémi, Nyáry Krisztián, Závada Pál, Radnóti Sándor, Kálmán C. György, Kornis Mihály, Parti Nagy Lajos és még sokan mások aláírták azt a szolidaritási fogalmazványt, amely a Rabszolga-törvény miatt kiszolgáltatottá vált emberek, valamint az esélyegyenlőség sárba tiprása miatt bajba jutott honfitársaink melletti kiállást fogalmazza meg.
 • Meg akarják büntetni Magyarországot
  Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP) képviselő szerint a bevándorláspártiak meg akarják büntetni Magyarországot, mert nem akar befogadni migránsokat, Soros György szervezeteit viszont minél jobb anyagi körülmények közé segítenék.
 • Ki fogunk tartani
  Nem akarjuk és nem fogjuk menedzselni a saját nemzeti, vallási és kulturális identitásunk meggyilkolását.
MTI Hírfelhasználó