A nyugdíjjal együtt érkezik a prémium
2018. október 20. 12:55

A következő hónapban prémiumot fizet az állam a nyugdíjasoknak, az extra összegek kifizetésére a gazdaság jó teljesítménye adja meg a pénzügyi alapot – erről beszélt a Magyar Időknek a pénzügyminiszter helyettese, majd tájékoztatást adott arról, mikor és mekkora összegre számíthatnak a jogosultak.

– A prémiumot a novemberi ellátásokkal együtt folyósítja az államkincstár – mondta Tállai András, majd kifejtette: először azokhoz jut el a prémium, akik átutalással kapják meg a nyugdíjukat, az ő számlájukra november 12-én érkezik meg az extra pénz. A postai kézbesítés ezt követően, november 15-én veszi kezdetét.

– Pluszjuttatást nagyjából 2,5 millió nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személynek folyósít az állam – jegyezte meg a miniszterhelyettes.

Majd arról beszélt, mekkora összegre számíthatnak az érintettek. A prémium maximális összege 18 ezer forint, ennyit kapnak azok, akinek a havi nyugdíja eléri a nyolcvanezer forintot.

A kisebb nyugdíjból gazdálkodók az időskori juttatásukkal arányos összegre jogosultak.
Tállai András kitért arra is, hogy az állam először tavaly fizetett prémiumot a nyugdíjasoknak, az akkori juttatások együttesen 24 milliárd forintos kiadást jelentettek az államkasszának.

– Az idei költségvetésben több mint 32 milliárd forintot különítettünk el erre a célra – jegyezte meg a miniszterhelyettes, hozzátéve: az Országgyűlés nyáron már megszavazta a jövő évi büdzsét is, amely szintén számol nyugdíjprémiummal.

Hozzátette: ha a gazdaság jól teljesít, az eredményekből az egész társadalomnak részesülnie kell, nem lehet figyelmen kívül hagyni a nyugdíjasokat sem.

Az aktívak sikeréhez ugyanis hozzájárul a mostani nyugdíjasok munkája, amit mindenképpen el kell ismerni – fogalmazott Tállai András.

A pénzügyminiszter helyettese úgy vélekedett: az elismerés egyik megfelelő eszköze a nyugdíjprémium, amelynek összegét pár héten belül kézhez is kapják a jogosultak.

magyaridok.hu - MTI
Címkék:
 • Vakulástól látásig
  Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
 • Rágalmazás mint politikai művelet
  Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
 • A Szent Korona nemcsak tárgy, hanem eszme is
  A Szent Korona sokkal több, mint egy díszes ötvösmunka. Jogforrás, jelkép, ereklye, nemcsak tárgy, de eszme is, hordozza erősségeinket és gyengeségeinket, tanúja küzdelmeinknek, abroncsa közös sorsunknak, büszkévé tesz, figyelmeztet hivatásunkra, emlékeztet nemzeti együvé tartozásunkra.
 • A történelemoktatásról – Hozzászólás a NAT-vitához
  Miért fontos, hogy történelmet tanuljunk? Milyen értékeket, ismereteket, tudásokat akarunk átadni, megtanítani az utánunk jövő nemzedékeknek és mi célból?
 • Bayer: Gruevszki bűne
  Gruevszki a migránsválság kellős közepén, országa jobboldali vezetőjeként kerítést épített a görög határszakaszra, és bejelentette, hogy mindenáron feltartóztatja az inváziót.
MTI Hírfelhasználó