Az EU Bíróságának érdemben kell foglalkoznia a magyar keresettel
2018. október 21. 20:59

A kormány az Európai Unió Bíróságához fordult szerdán, mert vitatja a Sargentini-jelentés európai parlamenti elfogadásának szabályszerűségét. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorának pénteki adásában Velkovics Vilmos műsorvezető érdeklődésére úgy vélte, a kormány a keresetlevélben olyan érveket sorakoztatott fel, amely azt befogadhatóvá teszi. Meglátása szerint az ügynek a kihatásai túlmutatnak egy egyszerű politikai deklaráción, vagyis az ügynek joghatásai is vannak, így az Európai Unió Bíróságának érdemben kell foglalkoznia a beadvánnyal.

A magyar kormány azért fordult az Európai Unió Bíróságához, mert vitatja a Sargentini-jelentés európai parlamenti elfogadásának szabályszerűségét. A magyar álláspont szerint az EU alapszerződés hetes cikk szerinti eljárás Európai Tanács előtti megindítására irányuló EP-szavazáson nem volt meg a szükséges kétharmados többség, a tartózkodások ugyanis leadott szavazatként értékelendők.

Nyilvánvalóan kicentizték a szavazatszámokat és lehetett tudni, ki hova fog szavazni és túl sok tartózkodás volt – emelte ki Völner Pál.

Az államtitkár ismét rámutatott, ha a tartózkodó szavazatokat is figyelembe vették volna akkor nem lett volna meg a kétharmados arány az Európai Parlamentben. A politikus érdekes felvetésnek nevezte azt, ha utólag kimondja a bíróság, hogy szabálytalan volt a döntés, akkor az Európai Uniós Tanács tesz-e bármilyen érdemi lépést.

Völner Pál ismertetése szerint, ha a bíróság Magyarországnak ad igazat, akkor a 7-es cikkely szerint eljárás abban a pillanatban annullálódik.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

echotv.hu
Címkék:
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • 180 walesi bárd
  Írók a szolidaritásért című kiáltványban állnak ki magyar írók a holnapi tüntetés résztvevői mellett. Többek között Kepes András, Saly Noémi, Nyáry Krisztián, Závada Pál, Radnóti Sándor, Kálmán C. György, Kornis Mihály, Parti Nagy Lajos és még sokan mások aláírták azt a szolidaritási fogalmazványt, amely a Rabszolga-törvény miatt kiszolgáltatottá vált emberek, valamint az esélyegyenlőség sárba tiprása miatt bajba jutott honfitársaink melletti kiállást fogalmazza meg.
 • Meg akarják büntetni Magyarországot
  Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP) képviselő szerint a bevándorláspártiak meg akarják büntetni Magyarországot, mert nem akar befogadni migránsokat, Soros György szervezeteit viszont minél jobb anyagi körülmények közé segítenék.
 • Ki fogunk tartani
  Nem akarjuk és nem fogjuk menedzselni a saját nemzeti, vallási és kulturális identitásunk meggyilkolását.
MTI Hírfelhasználó