A kormányellenes tálibok veszítettek az általuk uralt területekből Afganisztánban
2018. november 9. 17:24

Katonai sikereket értek el Afganisztán északi részein a kormányerők, a műveletek révén sikerült visszaszorítani a térségben a kormányellenes tálibokat, így a lázadócsoport veszített az általa uralt területekből – derül ki a hadsereg pénteki tájékoztatásából.

Az afgán biztonsági erők hadműveleteinek köszönhetően elsősorban Baglán és Kunduz tartományokban veszített teret a lázadócsoport, a kormányerők több fegyverest meg is öltek a rajtaütések során.

A hadsereg regionális szóvivőjének közlése szerint Baglánban csütörtök este óta legkevesebb 15 fegyveres ellenzéki halt meg, hatan megsebesültek, és sokan elmenekültek a tartománybeli falvakból.

A szóvivő azt is elmondta, hogy a kormányerőknek Baglán tartományban több mint egytucatnyi faluban sikerült visszaszerezniük az ellenőrzést.

A szomszédos Kunduz tartományban végrehajtott rajtaütésekben nyolc tálib fegyveres halt meg, de nyolc rendőr is elesett. Afgán megfigyelők szerint a kormányerők és a tálibok egyaránt minél több terület megszerzésére törekszenek a tél beállta előtt.

Az afganisztáni újjáépítést felügyelő szervezet (SIGAR) november elején kiadott jelentésében az szerepelt, hogy a kabuli kormány által ellenőrzött terület nagysága hároméves mélypontra süllyedt az elmúlt hónapokban országosan, és a biztonsági erők komoly veszteségeket szenvedtek el.

MTI
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó