Gulyás Gergely: A CEU oktatójának haladéktalanul bocsánatot kell kérnie
2018. november 11. 11:20

Csaba László minden alapot nélkülöző és sértő rágalmakat fogalmazott meg - ezt írta a Miniszterelnökséget vezető miniszter saját közösségi oldalán a CEU oktatójának egy a Népszavában megjelent interjúja miatt. Csaba László a cikkben azt állítja, hogy Gulyás Gergely korábban antiszemita megjegyzést tett Soros Györggyel kapcsolatban. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt írta: a közgazdász állítása valótlan és sértő a Fidesz-frakció közösségére, Csaba Lászlónak pedig haladéktalanul bocsánatot kell kérnie.

A Soros-egyetem oktatója a Népszavának számolt be arról, hogy szerinte a Fidesz egy korábbi frakcióülésén Orbán Viktor miniszterelnök és Gulyás Gergely között az alábbi a beszélgetés hangzott el:“Gulyás Gergely állítólag feltette a kérdést: ha szemernyit sem ártott a Fidesznek, amikor a vizes vb idején eltűntek a sorosozó plakátok az utcákról, akkor miért kell újrakezdeni a kampányt ellene? Minek nekünk az öreg zsidó akkor? – hangzott a kérdés. Mire Orbán válasza állítólag az volt: “Mi is gondolkoztunk ezen elvtárs, de augusztus van és semmi nem jutott eszünkbe helyette, marad a Soros” – fogalmazott Csaba László és hozzátette: szerinte ez állhat a mögött, hogy a kormány együttműködési megállapodásra akarja kötelezni a CEU-t.

Az interjúra Gulyás Gergely úgy reagált: ilyen beszélgetés soha, sem a Fidesz frakció ülésein, sem máshol az ő jelenlétében nem hangzott el. A valótlan állítás pedig nem csak rá és a miniszterelnökre nézve sértő, hanem a Fidesz-frakció valamennyi tagjára is.

“Lehetséges, hogy ez a stílus – emberek vélt vagy valós származása alapján történő minősítése – megengedett vagy akár természetes Csaba László barátai körében, illetve oktatói közösségében, a CEU-n, de elképzelhetetlen a Fidesz bármely testületében.” – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

A tárcavezető kiemelte: Soros György támogatja, a kormány pedig ellenzi a bevándorlást. A magyar milliárdos előszeretettel avatkozik be az egyes államok belpolitikájába, míg a magyar kormány a szuverenitás pártján áll. Soros György tőzsdeügyletei dollármilliárdokban mérhető károkhoz vezettek több államban, a kormány szerint pedig fel kell lépni a spekulánsok ellen.

Soros Györggyel ezért a kormánynak számtalan fontos vitája, a magyar milliárdos azonban egyetlen esetben számíthat a kormány védelmére: ha bárki származása miatt támadja. A miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: “ha Csaba László professzorban maradt még valamennyi az őt egykor jellemző eleganciából, akkor a minden alapot nélkülöző, valótlan és sértő rágalmai miatt haladéktalanul elnézést kér.”

hirado.hu
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az újvidéki Európa Kollégium bástya
  Az újvidéki Európa Kollégium szerves része, bástyája a vajdasági magyarságnak, és általa lehetővé vált, hogy a diákok magyar környezetben éljék a mindennapjaikat - hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Újvidéken, ahol az Európa Kollégium elsőéves hallgatóinak a fogadásán vett részt.
 • A haderőfejlesztés tovább folytatódik
  A haderőfejlesztés folytatódik az Oroszországgal szembeni szankciók hatására kialakult globális gazdasági válság ellenére, a honvédelmi alapnak köszönhetően a folyamat fennmarad, és nem abbahagyják, hanem inkább felgyorsítják - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter csütörtökön Hajmáskéren.
 • A kormány fontosnak tartja az emberek véleményét
  A kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy az emberek véleményét meghallgassa a szankciókról, hiszen ők szembesülnek azok következményeivel - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen elhangzott az is: energiatakarékossági okokból - az őszi szünet terhére - hosszabb lesz a téli szünet az iskolákban és ezzel egyidejűleg kormányzati igazgatási szünetet is elrendelnek.
MTI Hírfelhasználó