Hollik: Európának vissza kellene térnie kereszténydemokrata gyökereihez
2018. november 12. 22:59

Az Európai Parlamentnek és az Európai Néppártnak vissza kell térnie a kereszténydemokrata gyökerekhez, mert Európa akkor volt sikeres, amikor kereszténydemokrata politikát folytatott – mondta Hollik István a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

A Fidesz–KDNP frakciószövetség szóvivője arról is beszélt, hogy kíváncsian várják Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének válaszát, hogy kik állnak azok mögött a bankkártyák mögött, amiket a migránsok használnak. Európa akkor volt sikeres, amikor kereszténydemokrata politikát folytatott, ezért az Európai Parlamentnek és az Európai Néppártnak vissza kell térnie a kereszténydemokrata gyökerekhez – mondta Hollik István a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Hollik István szerint bár az, hogy a kereszténydemokrata szárnyhoz tartozó Manfred Weber maradt a Néppárt élén, a vele szemben induló, liberális oldalt képviselő Alexander Stubb-bal szemben, kedvező a Fidesznek, mégsem oldotta fel a feszültséget a frakción belül. „Weber egy reménysugár, hogy a Néppárt visszatér kereszténydemokrata gyökereihez.”

A politikus arról is beszélt, hogy az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és Brüsszel olyan bankkártyákat biztosít a migránsok számára, amiken nincsenek nevek.

Hollik István azt mondta: kíváncsian várják Jean-Claude Junckertől az Európai Bizottság elnökétől a választ arra, hogy ki döntött erről a támogatásról és ki finanszírozza ezeket a bankkártyákat?

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg!

HírTV
Címkék:
 • Hamis zászlók
  A hamis látszat keltésével azt hazudni, hogy a nemzetellenes szélsőség az adott nemzet megerősödését, gazdagodását, javát akarja.
 • „Tudományos” látásmód
  Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
 • Fenyegetőzött az EU-biztos
  Szijjártó Péter és Soros György emberének csatáját hozta a Budapest Folyamat isztambuli tárgyalása - mondta el Menczer Tamás külügyi államtitkár szerdán Isztambulban, a Budapest Folyamat 6. miniszteri ülésének szünetében az MTI kérdésére válaszolva.
 • Jelentősen bővülnek a családok lehetőségei
  Kedvező esetben akár 35 millió forinttal is számolhatnak otthonteremtéshez a fiatal családok a jú­lius 1-jétől életbe lépő családvédelmi akcióterv újabb bőkezű támogatásaival.
 • A kormány cáfol, Brüsszel tovább tajtékzik
  A magyar kormány be tudja bizonyítani, hogy készülnek azok a tervek, amelyeket az Európai Bizottság tagad - mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár újságíróknak kedden Budapesten.
MTI Hírfelhasználó