Hollik: Európának vissza kellene térnie kereszténydemokrata gyökereihez
2018. november 12. 22:59

Az Európai Parlamentnek és az Európai Néppártnak vissza kell térnie a kereszténydemokrata gyökerekhez, mert Európa akkor volt sikeres, amikor kereszténydemokrata politikát folytatott – mondta Hollik István a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

A Fidesz–KDNP frakciószövetség szóvivője arról is beszélt, hogy kíváncsian várják Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének válaszát, hogy kik állnak azok mögött a bankkártyák mögött, amiket a migránsok használnak. Európa akkor volt sikeres, amikor kereszténydemokrata politikát folytatott, ezért az Európai Parlamentnek és az Európai Néppártnak vissza kell térnie a kereszténydemokrata gyökerekhez – mondta Hollik István a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Hollik István szerint bár az, hogy a kereszténydemokrata szárnyhoz tartozó Manfred Weber maradt a Néppárt élén, a vele szemben induló, liberális oldalt képviselő Alexander Stubb-bal szemben, kedvező a Fidesznek, mégsem oldotta fel a feszültséget a frakción belül. „Weber egy reménysugár, hogy a Néppárt visszatér kereszténydemokrata gyökereihez.”

A politikus arról is beszélt, hogy az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és Brüsszel olyan bankkártyákat biztosít a migránsok számára, amiken nincsenek nevek.

Hollik István azt mondta: kíváncsian várják Jean-Claude Junckertől az Európai Bizottság elnökétől a választ arra, hogy ki döntött erről a támogatásról és ki finanszírozza ezeket a bankkártyákat?

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg!

HírTV
Címkék:
  • Infantilizmus a parlamentben
    A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
MTI Hírfelhasználó