Hollik: Európának vissza kellene térnie kereszténydemokrata gyökereihez
2018. november 12. 22:59

Az Európai Parlamentnek és az Európai Néppártnak vissza kell térnie a kereszténydemokrata gyökerekhez, mert Európa akkor volt sikeres, amikor kereszténydemokrata politikát folytatott – mondta Hollik István a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

A Fidesz–KDNP frakciószövetség szóvivője arról is beszélt, hogy kíváncsian várják Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének válaszát, hogy kik állnak azok mögött a bankkártyák mögött, amiket a migránsok használnak. Európa akkor volt sikeres, amikor kereszténydemokrata politikát folytatott, ezért az Európai Parlamentnek és az Európai Néppártnak vissza kell térnie a kereszténydemokrata gyökerekhez – mondta Hollik István a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Hollik István szerint bár az, hogy a kereszténydemokrata szárnyhoz tartozó Manfred Weber maradt a Néppárt élén, a vele szemben induló, liberális oldalt képviselő Alexander Stubb-bal szemben, kedvező a Fidesznek, mégsem oldotta fel a feszültséget a frakción belül. „Weber egy reménysugár, hogy a Néppárt visszatér kereszténydemokrata gyökereihez.”

A politikus arról is beszélt, hogy az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és Brüsszel olyan bankkártyákat biztosít a migránsok számára, amiken nincsenek nevek.

Hollik István azt mondta: kíváncsian várják Jean-Claude Junckertől az Európai Bizottság elnökétől a választ arra, hogy ki döntött erről a támogatásról és ki finanszírozza ezeket a bankkártyákat?

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg!

HírTV
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • A bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!
  Az európai baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert valójában a nemzeteket akarja felszámolni, márpedig Európa erejét a sikeres nemzetállamok adják. Meggyőződésem, hogy az előttünk álló évtizedben nem lehet úgy politizálni Magyarországon, hogy nem a migrációt tartjuk a legfontosabb kérdésnek. Ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok — nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Viktor miniszterelnök.
 • Még megvédhető a demokrácia és a szabadság
  Ez a vasárnapi EP-választás nem más, mint egy újabb népszavazás a betelepítési kvótáról, ahol a Fideszre leadott minden szavazat a nemzeti szuverenitás megvédését szolgálja.
 • Európai egyesült rémálmok
  Ma még sok száz millió realista európai reméli, hogy az Európai Egyesült Államok hirdetőinek, köztük Gyurcsány Ferenc feleségének nem lesz igaza.
MTI Hírfelhasználó