Szabadlábra helyezték a kémkedéssel gyanúsított osztrák tisztet
2018. november 13. 20:57

A salzburgi bíróság elutasította kedden az osztrák ügyészség kérését, hogy tartsák előzetes őrizetben azt a nyugalmazott ezredest, akit Oroszország számára való kémkedéssel gyanúsítanak.

Nem áll fenn a szökés veszélye, hiszen a tiszt eddig nem menekült el, noha két hónapja tud az ellene folyó nyomozásról – indokolta a döntést az illetékes bíróság, amely amúgy megalapozottnak tartja a gyanút.

A nyugalmazott ezredest múlt pénteken vették őrizetbe. A nevét nem hozták nyilvánosságra. A sajtó szerint hajlandó együttműködni a nyomozókkal. A bíróság felügyelet alá helyezte: az útlevelét bevonták, és naponta jelentkeznie kell a rendőrségen.

Az ügyészség szerint a férfi 1992 óta államtitkokat és katonai titkokat adott át Oroszországnak. A hatóságok figyelmét a brit hírszerzés hívta fel rá.

MTI
Címkék:
 • Hamis zászlók
  A hamis látszat keltésével azt hazudni, hogy a nemzetellenes szélsőség az adott nemzet megerősödését, gazdagodását, javát akarja.
 • „Tudományos” látásmód
  Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
 • Fenyegetőzött az EU-biztos
  Szijjártó Péter és Soros György emberének csatáját hozta a Budapest Folyamat isztambuli tárgyalása - mondta el Menczer Tamás külügyi államtitkár szerdán Isztambulban, a Budapest Folyamat 6. miniszteri ülésének szünetében az MTI kérdésére válaszolva.
 • Jelentősen bővülnek a családok lehetőségei
  Kedvező esetben akár 35 millió forinttal is számolhatnak otthonteremtéshez a fiatal családok a jú­lius 1-jétől életbe lépő családvédelmi akcióterv újabb bőkezű támogatásaival.
 • A kormány cáfol, Brüsszel tovább tajtékzik
  A magyar kormány be tudja bizonyítani, hogy készülnek azok a tervek, amelyeket az Európai Bizottság tagad - mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár újságíróknak kedden Budapesten.
MTI Hírfelhasználó