Szabadlábra helyezték a kémkedéssel gyanúsított osztrák tisztet
2018. november 13. 20:57

A salzburgi bíróság elutasította kedden az osztrák ügyészség kérését, hogy tartsák előzetes őrizetben azt a nyugalmazott ezredest, akit Oroszország számára való kémkedéssel gyanúsítanak.

Nem áll fenn a szökés veszélye, hiszen a tiszt eddig nem menekült el, noha két hónapja tud az ellene folyó nyomozásról – indokolta a döntést az illetékes bíróság, amely amúgy megalapozottnak tartja a gyanút.

A nyugalmazott ezredest múlt pénteken vették őrizetbe. A nevét nem hozták nyilvánosságra. A sajtó szerint hajlandó együttműködni a nyomozókkal. A bíróság felügyelet alá helyezte: az útlevelét bevonták, és naponta jelentkeznie kell a rendőrségen.

Az ügyészség szerint a férfi 1992 óta államtitkokat és katonai titkokat adott át Oroszországnak. A hatóságok figyelmét a brit hírszerzés hívta fel rá.

MTI
Címkék:
  • Infantilizmus a parlamentben
    A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
MTI Hírfelhasználó