Bauer: „mindenképpen kellenek a bevándorlók”
2018. november 17. 22:59

Magyarországnak bevándorlásra van szüksége, ugyanúgy, mint a nyugat-európai országoknak – ezt írta az interneten a DK-s Bauer Tamás, aki éveken át Gyurcsány Ferenc pártjának alelnöke volt.

Bauer Tamás a családokról szóló nemzeti konzultáció egyik kérdése kapcsán értekezik a világhálón arról, hogy a gyerekvállalás segítésével nem lehet kezelni a népesedési problémákat, hanem mindenképpen kellenek a bevándorlók. A Fidesz szerint a Demokratikus Koalíció (DK) szembemegy a magyar emberek akaratával – idézte fel az M1 Híradója.

Ha kitölteném a kérdőívet, persze nem fogom, akkor az 1., 2. és 9. kérdésre biztosan nemmel válaszolnék – ezt írta a családok védelméről szóló nemzeti konzultációval kapcsolatban a DK volt alelnöke. Ez azt jelenti, hogy Bauer Tamás szerint nem lehet azzal egyetérteni, hogy Magyarország népességfogyását az itthon születő gyermekek támogatásával és a magyar családok gyermekvállalásának ösztönzésével kell megoldani.

„Ez szép gondolat, csak nem lehetséges” – fogalmaz Bauer Tamás. Végül hozzáteszi: „Magyarországnak is bevándorlásra lenne szüksége, mint a nyugat-európai országoknak”.

Gyurcsány is hasonlóan vélekedhet

Nem ez az első eset, hogy a DK a bevándorlás mellett foglal állást. Gyurcsány Ferenc a migrációs válság csúcsán szintén azt hangoztatta, hogy Magyarországnak kifejezetten javára válna, ha befogadná a bevándorlókat. A DK szerint a migráció nem csak a demográfiai problémákra lehet jó válasz. Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: számos olyan hiányszakma van Magyarországon, amelyet az Európába érkező migránsok örömmel betöltenének. Erről saját maga győződött meg, amikor bevándorlókat fogadott az otthonába.

„Nincsen elegendő kamionsofőr. Nincs elég informatikus. Nincs elég orvos. És nem folytatom a sort. Az én házamban szállt meg kamionsofőr (és talán maradt is volna, ha Magyarország azt mondta volna neki, hogy dolgozhatsz itt is)…” – jelentette ki, amikor 2015-ben az otthonába vitt migránsokat a Déli pályaudvar környékéről.

Otthonában akkor a szírekkel együtt fotózkodott, akikre a saját ruháit adta. A képeket Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára Facebook-oldalán akkor úgy kommentálta: Feri a kedvenc kockás ingét adta oda.

Deutsch: A DK azonnal beengedné a bevándorlókat

A Demokratikus Koalíció egy bevándorláspárti nézeteket, gondolatokat képviselő magyarországi szervezet – jelentette ki Deutsch Tamás szombaton. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint egyértelmű, hogy Gyurcsány Ferenc pártja azonnal beengedné a bevándorlókat Magyarországra, ha lenne rá lehetősége. Deutsch Tamás emlékeztetett: erre a magyar emberek többször is egyértelműen nemet mondtak.

Hozzátette: a demográfiai problémák megoldását a nagyobbik kormánypárt nem a bevándorlásban, hanem a magyar családok támogatásában látja. Gyurcsány Ferenc pártjának bevándorlással kapcsolatos véleményét ezért a Fidesz a lehető leghatározottabban visszautasítja.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • A bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!
  Az európai baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert valójában a nemzeteket akarja felszámolni, márpedig Európa erejét a sikeres nemzetállamok adják. Meggyőződésem, hogy az előttünk álló évtizedben nem lehet úgy politizálni Magyarországon, hogy nem a migrációt tartjuk a legfontosabb kérdésnek. Ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok — nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Viktor miniszterelnök.
 • Még megvédhető a demokrácia és a szabadság
  Ez a vasárnapi EP-választás nem más, mint egy újabb népszavazás a betelepítési kvótáról, ahol a Fideszre leadott minden szavazat a nemzeti szuverenitás megvédését szolgálja.
 • Európai egyesült rémálmok
  Ma még sok száz millió realista európai reméli, hogy az Európai Egyesült Államok hirdetőinek, köztük Gyurcsány Ferenc feleségének nem lesz igaza.
MTI Hírfelhasználó