Elérte az orosz invázió Erdélyt
2018. november 18. 12:27

Megkezdte terjeszkedését Romániában az orosz hátterű Mere Market diszkontáruházlánc, amely alaposan alá akar kínálni áraival a versenytársainak.

Az orosz hátterű Mere Market diszkontlánc november közepén nyitja meg brassói boltját - tudósított a Maszol. Az első azonos nevű áruház október utolsó hetében kezdte meg a működését a Bukarest vonzáskörzetéhez tartozó Snagov községben.

A Mere Market tulajdonosa az orosz Torgservis, amely odahaza a legnagyobb kiskereskedők közé tartozik. Oroszországban 600 diszkontáruházat működtet, de jelen van Fehéroroszországban, Kazahsztánban és Azerbajdzsánban is. Emellett megcélozta Németország szegényebb keleti részét is - derült ki a G7.hu portál összefoglalójából.

A Mere Market diszkontáruházként működik, boltjainak területe 800 és 1200 négyzetméter között változik, a termékek száma nem haladja meg a nyolcszázat. (Egy hipermarket kínálatában több tízezer, egy szupermarketében pedig több ezer termék szerepel.) Az üzletláncot működtető Torgservice RM kft. célkitűzése az, hogy a Mere Market árai 10-20 százalékkal alacsonyabbak legyenek a konkurenciáénál.

Az áru zöme hazai, de kerül a polcokra néhány magyarországi termék is. Romániában öt üzlet nyílhat az év végéig. A boltok a nagyvárosok külső kerületeiben lesznek, valamint a kisvárosokban, főleg a gyenge vásárlóerővel bíró régiókban. Bukarestet egyelőre elkerülik. A Mere Market fő versenytársai a Lidl és a Penny Market.

A G7.hu megemlíti, hogy az áruházlánc raklapról árulja a termékeit, azaz az Aldi-Lidl páros őskorszakára emlékeztet. Ennek köszönhetően néhány millió forintból meg tudja nyitni boltjait. Nem saját tulajdonában vannak az áruházai, hanem franchise-partnerek bevonásával üzemelteti azokat.

napi.hu
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Orbán Viktor: Mutassuk meg Brüsszelnek, hogy milyen sokan vagyunk!
  Közvélemény-kutatók szerint várhatóan négy-hat magyarországi párt, illetve pártszövetség jut be az Európai Parlamentbe (EP) a mostani választáson a 9 induló lista közül. A legfrissebb támogatottsági adatok alapján mandátumot szerez majd a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az MSZP-Párbeszéd, a DK, továbbá esélyes lehet még az LMP és a Momentum is.
 • A nemzeti érdekre fókuszáló politika gazdasági sikereket is hoz
  Magyarország gazdasága az első negyedévben 5,2 százalékkal bővült, ez az Európa-bajnok növekedés azt igazolja, hogy a nemzeti érdekre fókuszáló politika gazdasági sikereket is hoz – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az elsősorban automatizált logisztikai polcrakodó gépeket (RBG) gyártó MIAS Hungary Kft. kapacitásbővítő beruházásának alapkőletételi ünnepségén szerdán Gyöngyösön.
 • Kvíz
  Vajon az alább idézett beszédet ki mondta el? Vilmos német császár 1916-ban, Joseph Goebbels náci propaganda-miniszter 1940-ben, Gerhard Schröder volt német kancellár az Unió keleti bővítésekor vagy Manfred Weber EU főbiztos-jelölt a mostani kampányban?
MTI Hírfelhasználó