Leamortizálták szálláshelyüket a Boszniában veszteglő migránsok
2018. november 19. 13:55

Hatalmas anyagi károkat okoznak a Bosznia-Hercegovinában feltorlódott migránsok. Velika Kladusában például teljesen tönkretették a gyárépületet, amit az egyik helyi vállalkozó ingyen ajánlott fel számukra. Amit csak tudtak, eltüzeltek, miközben az épületben padlófűtés van. Október vége óta várakozhatnak a migránsok egy Velika Kladusa közelében fekvő gyárépületben. A csarnokot egy helyi vállalkozó ingyen ajánlotta fel, miután a bevándorlók közel két hétig zárva tartották a maljevaci határátkelőt, ezzel pedig hatalmas kiesést okoztak a helyi cégeknek. A mobil zuhanyzókkal és mellékhelyiségekkel felszerelt háromezer négyzetméteres fűtött épületben több száz bevándorlót helyeztek el.

Az önkéntesek minden nap visznek segélyszállítmányt, ruhákat, élelmiszert a migránsoknak, és az orvosi ellátásuk is folyamatos – a bevándorlók ennek ellenére elégedetlenek, azt mondják: nem megfelelőek számukra a körülmények. A csarnok tulajdonosa eredetileg két hétre ajánlotta fel az épületet, a határidő azóta lejárt. A migránsok azonban továbbra is az épületben vannak. A Nemzetközi Migrációs Szervezet megígérte, hogy a bevándorlóknak új helyet fog keresni. Erre várunk, addig nem tudjuk megoldani a helyzetet – mondta Hazim Kapic egészségügyi miniszter.

Az épület tulajdonosa kamerán kívül az M1 riporterének azt mondta, nem tudja tovább vállalni a bevándorlók elhelyezésével járó költségeket. Az áram, a víz és a fűtés ugyanis egy télre mintegy 35 ezer euróba, vagyis átszámítva több mint 11 millió forintba kerülne. Ráadásul a migránsok teljesen tönkretették az épületet, mindent eltüzeltek, ami mozdítható volt – annak ellenére, hogy bent padlófűtés működik, tehát meleg van. Problémát jelent az is, hogy az épületben várakozó bevándorlókról semmit sem lehet tudni. Számuk napról napra változik. Mindannyian rendszeresen próbálkoznak az illegális határátlépéssel, és folyamatosan érkeznek újak is. Őket azonban senki sem ellenőrzi.

A konfliktusok rendszeresek közöttük, két hete egy tömegverekedésben késekkel és vasrudakkal estek egymásnak – sokan megsérültek.

M1
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • A bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!
  Az európai baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert valójában a nemzeteket akarja felszámolni, márpedig Európa erejét a sikeres nemzetállamok adják. Meggyőződésem, hogy az előttünk álló évtizedben nem lehet úgy politizálni Magyarországon, hogy nem a migrációt tartjuk a legfontosabb kérdésnek. Ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok — nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Viktor miniszterelnök.
 • Még megvédhető a demokrácia és a szabadság
  Ez a vasárnapi EP-választás nem más, mint egy újabb népszavazás a betelepítési kvótáról, ahol a Fideszre leadott minden szavazat a nemzeti szuverenitás megvédését szolgálja.
 • Európai egyesült rémálmok
  Ma még sok száz millió realista európai reméli, hogy az Európai Egyesült Államok hirdetőinek, köztük Gyurcsány Ferenc feleségének nem lesz igaza.
MTI Hírfelhasználó