Rekordmennyiségű gabonát takarítottak be Ukrajnában
2018. november 25. 12:20

Ukrajnában még le sem zárult a betakarítási szezon, de már így is rekordmennyiségű gabona került a tárolókba.

Az ukrán mezőgazdasági minisztérium azt közölte, hogy eddig a vetésterület 96 százalékáról takarították be a gabonát. A silókba került gabonamennyiség meghaladja a 66 millió tonnát, így felülmúlja a 2016. évi 66 millió tonnás rekordot. A tavalyi termés alig több mint 61 millió tonna volt.

Az idei rekordmennyiség elsősorban annak köszönhető, hogy még soha ennyi kukorica nem termett, mintegy 35 millió tonna, miközben a szójabab és napraforgó hektáronkénti hozama is csúcsot döntött.

Az év elején a téli fagykárok miatt a szakértők a tavalyinál gyengébb termésre, 61 millió tonna gabonatermésre számítottak.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Nemzeti ügy segíteni a keresztényeknek
    Politikai nézettől függetlenül magas a kormány üldözött keresztényeket segítő tevékenységének támogatottsága, a lakosság mintegy kétharmada ért ezzel egyet a Nézőpont Intézet felmérése szerint. A kutatás eredményeiből kiderül: a magyarok közel háromnegyede szerint a szülőföldjükön kell segíteni a vallásuk miatt üldözötteket.
  • Áder: Ne tévesszünk mértéket, amikor klímakatasztrófáról beszélünk
    Helyes, hogy Magyarország felelősségét és tennivalóit is vizsgáljuk, amikor a fenyegető klímakatasztrófáról és a megteendő intézkedésekről beszélünk, de ne tévesszünk mértéket – mondta Áder János köztársasági elnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
  • Sorsdöntő öt év vár Európára
    Ha a számok nyelvére fordítjuk le azt, ami az elmúlt években történt, akkor az iszlám terjedése Nyugat-Európában már elérte a kritikus szintet.
MTI Hírfelhasználó