Rekordmennyiségű gabonát takarítottak be Ukrajnában
2018. november 25. 12:20

Ukrajnában még le sem zárult a betakarítási szezon, de már így is rekordmennyiségű gabona került a tárolókba.

Az ukrán mezőgazdasági minisztérium azt közölte, hogy eddig a vetésterület 96 százalékáról takarították be a gabonát. A silókba került gabonamennyiség meghaladja a 66 millió tonnát, így felülmúlja a 2016. évi 66 millió tonnás rekordot. A tavalyi termés alig több mint 61 millió tonna volt.

Az idei rekordmennyiség elsősorban annak köszönhető, hogy még soha ennyi kukorica nem termett, mintegy 35 millió tonna, miközben a szójabab és napraforgó hektáronkénti hozama is csúcsot döntött.

Az év elején a téli fagykárok miatt a szakértők a tavalyinál gyengébb termésre, 61 millió tonna gabonatermésre számítottak.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Újra kell tanulnunk a demokráciát
    A „létező demokrácia” részének kell tekintenünk az idegen titkosszolgálatok videókészítését és az időzített nyilvánosságra hozást. A külföldi tőzsdespekulánsok kampányfinanszírozó tevékenységét. A külföldi propagandaközpontok itthoni buzgólkodását.
  • Karácsony Gergely lovasszobránál
    De nézzük végre Budapestet, mert Budapest csodás. Húsz évig vezette egy szociológus, kilenc éve vezeti egy mérnök. Nem kell különösebb hangszerismeret lezongorázni a különbséget.
MTI Hírfelhasználó