Gázrobbanás történt egy párizsi belvárosi pékségben
2019. január 12. 11:42

Nagy erejű robbanás történt szombat reggel – feltehetően gázszivárgás miatt – egy párizsi belvárosi pékségben, a rendőrség közlése szerint a detonációban kéttucatnyian megsérültek, kilencen közülük súlyosan.

Az eset Páris központi, kilencedik kerületi negyedében, egy Trevise utcai pékségben történt, egysaroknyira a Folies-Beregere színháztól. Utána tűz keletkezett, és a bolt teljesen kiégett.

A detonáció nagy erejére utal, hogy a lökéshullám felborította és lángra lobbantotta a közelben parkoló gépkocsikat, kitörtek a távolabb lévő épületek ablakai és ablakkeretei is. Épülettörmelék és üvegszilánkok borították el az utcát.

A robbanás idején a pékség zárva volt, a detonációt gyaníthatóan gázszivárgás okozta. A rendőrség lezárta az utcát és evakuálta az embereket a környékbeli épületekből.

Flammen schlagen aus der Bäckerei im 9. Arrondissement - einer Wohn- und Geschäftsgegend in der Pariser Innenstadt

Lángol a pékség Foto: SOCIAL MEDIA / Reuters

Die Rue de Trévise liegt nach der Explosion in Schutt und Asche

A Rue de Trévise a robbanás után Foto: THOMAS SAMSON / AFP

Die Bäckerei in der Rue de Trévise ist völlig zerstört

A pékség teljesen kiégett Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

Ein verletzter  Mann wird von der Unglücksstelle abtransportiert

Foto: THOMAS SAMSON / AFP

Hírügynökségek ezzel összefüggésben megemlítették, hogy szombat délután Párizsban, illetve az ország több nagyvárosában lesz a „sárga mellényesek” újabb, immár kilencedik tüntetése, és francia hatóságok jelentősebb és radikálisabb tömegekre számítanak. Mindenütt szigorú biztonsági intézkedéseket léptettek életbe, a főváros központi utcáit a rohamrendőrség lezárta.

Karte: Am 12.1.2019 erschütterte eine schwere Explosion das Zentrum von Paris

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó