Budapesten is ölhetett a Belgrádban kivégzőként elhíresült bérgyilkos
2019. január 12. 14:59

Budapesten is ölhetett a 38 éves csantavéri Dér Csaba, aki egy térfigyelő kamera felvétele szerint múlt szombaton Belgrádban agyonlőtte a 37 éves Nebojsza Markovicsot. Az áldozat – aki egyébként az egyik szerb maffiózó sógora – az autója mögött, az úton állva egy babakocsit szerelt össze, amikor mellé kanyarodott egy fehér Ford Escort, aminek anyósüléséről kiszállt Dér. Elővett a táskájából egy hangtompítós pisztolyt, és egyszer fejbe, kétszer mellbe lőtte áldozatát, majd visszaült az anyósülésre és elhajtott a társa vezette járművel.

A Blikk vette észre, hogy Dér Csabát a tavaly szeptemberben a XV. kerületben történt gyilkosság miatt a magyar rendőrség is körözi. Mint arról lapunk is beszámolt: szeptember 20-án a Pólus Center mögötti kiserdőben, a Szilas-patak medrében találták meg a 49 éves V. László ingatlanvállalkozó holttestét, majd a közelben rábukkantak a férfi Mercedesére, amelynek az utastere vérrel szennyezett volt. Kiderült, a gyilkosa már az autóban rátámadt a férfira, akit megszúrt, de a vérző áldozat ki tudott ugrani a járműből, a tettes azonban utolérte, letérdepeltette és egy lövéssel végzett a vállalkozóval.

A BRFK életvédelmi főosztálya emberölés gyanújával már egy hét múlva körözést adott ki Dér ellen, majd a Budai Központi Kerületi Bíróság tavaly november 15-én európai és nemzetközi elfogatóparancs kibocsátásáról is döntött.

A belgrádi Blic szerint Dér az egyik koszovói drogmaffia főnökének dolgozott legutóbb. Mint írták, Dér a börtönből való szabadulása után lépett kapcsolatba a klánnal, amelynek tagjai több országból – köztük az Egyesült Államokból is – ki vannak tiltva bűncselekmények elkövetése miatt. A férfi első, a sajtóban nyilvánosságra került gyilkossága még 2004-re tehető. Az év május 11-én Belgrád egyik éttermében négy lövéssel ölt meg egy maffiózót, kerékpárral távozott a tetthelyről.

Dér ellen nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A múlt hét szombati kivégzéssel kapcsolatban a Blic megemlíti, a tetthely közelében lakik a Partizan egyik korábbi kosárlabdázója, akinek az udvarban található autójára tavaly bombát dobtak. Később felmerült, nem a sportoló gépkocsija volt a célpont, hanem Alekszandar S.-é, de az elkövető hibázott, és az is elképzelhető, hogy Dér ugyancsak tévedett, mert ezúttal is Alekszandar S., a Pink Panther bűnszövetkezet tagja volt a célpont, nem pedig a sógora, Nebojsza Markovics.

A magyar rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy Dér Csaba életveszélyes, senki ne próbálja feltartóztatni, ha felismeri valahol, hanem azonnal értesítse a hatóságot.

magyaridok.hu
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Orbán Viktor: Mutassuk meg Brüsszelnek, hogy milyen sokan vagyunk!
  Közvélemény-kutatók szerint várhatóan négy-hat magyarországi párt, illetve pártszövetség jut be az Európai Parlamentbe (EP) a mostani választáson a 9 induló lista közül. A legfrissebb támogatottsági adatok alapján mandátumot szerez majd a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az MSZP-Párbeszéd, a DK, továbbá esélyes lehet még az LMP és a Momentum is.
 • A nemzeti érdekre fókuszáló politika gazdasági sikereket is hoz
  Magyarország gazdasága az első negyedévben 5,2 százalékkal bővült, ez az Európa-bajnok növekedés azt igazolja, hogy a nemzeti érdekre fókuszáló politika gazdasági sikereket is hoz – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az elsősorban automatizált logisztikai polcrakodó gépeket (RBG) gyártó MIAS Hungary Kft. kapacitásbővítő beruházásának alapkőletételi ünnepségén szerdán Gyöngyösön.
 • Kvíz
  Vajon az alább idézett beszédet ki mondta el? Vilmos német császár 1916-ban, Joseph Goebbels náci propaganda-miniszter 1940-ben, Gerhard Schröder volt német kancellár az Unió keleti bővítésekor vagy Manfred Weber EU főbiztos-jelölt a mostani kampányban?
MTI Hírfelhasználó