Újabb migránskaraván tart Amerika felé
2019. január 18. 14:46

Hondurasban a rendőrség megpróbálta megakadályozni, hogy a csoport elhagyja az országot. Könnygázt is bevetettek, de a migránsok egy része áttörte a blokádot.

A csoport jelentős része várhatóan tovább folytatja útját az Egyesült Államok felé, ahol már csaknem négy hete szünetel a menedékkérelmek elbírálása, mert – a határfal körüli költségvetési vita miatt – nem működnek az illetékes kormányhivatalok. Az M1 Los Angeles-i tudósítója elmondta, az amerikai kormány részleges leállása 27 napja tart. Mint mondta, a héten leállt a menedékjogot kérelmezők meghallgatása a bíróságokon, kivéve azoké, akik menedéktáborokban vannak.

Hozzátette: a leállás január végéig folytatódik, több mint százezer meghallgatást is törölhetnek. A migránsok ezzel találják szembe majd magukat, az amerikai kormány pedig azzal, hogy tovább súlyosbodhat a humanitárius és biztonsági válság – fogalmazott.

Donald Trump amerikai elnök legutóbb arról beszélt, hogy erős határ nélkül Amerika védtelen és sebezhető. A most úton lévő migránsokról pedig azt mondta, szinte semmit nem tudnak róluk – jelentette a tudósító.

hirado.hu - M1
Címkék:
  • Magyarország erősíteni akarja kapcsolatait a keleti országokkal
    Megváltozott Kelet és Nyugat egyensúlyának helyzete, de Magyarország ebben az új helyzetben nem veszélyt lát, hanem lehetőségeket, amelyeket a keleti országokhoz fűződő egyre erősebb kapcsolatok építésével akar kihasználni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Kazahsztánban.
  • Egymillió felett van a támogatók száma
    A Fidesz—KDNP európai parlamenti kampánya során eddig 1,150 mil­lióan írták alá Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos bevándorlásellenes programját. Lapunk értesülése szerint április 29-től hivatalosan is megkezdődik a kormánypárti politikusok országjárása.
  • Konzervatív demokráciát teremtünk
    Konzervatívként azonban a konzervativizmus győzelméért kell dolgoznunk. Nem a dogma, hanem a nemzet és annak tagjai érdekében. A normalitás, a teremtett világ védelmében.
MTI Hírfelhasználó