Újabb migránskaraván tart Amerika felé
2019. január 18. 14:46

Hondurasban a rendőrség megpróbálta megakadályozni, hogy a csoport elhagyja az országot. Könnygázt is bevetettek, de a migránsok egy része áttörte a blokádot.

A csoport jelentős része várhatóan tovább folytatja útját az Egyesült Államok felé, ahol már csaknem négy hete szünetel a menedékkérelmek elbírálása, mert – a határfal körüli költségvetési vita miatt – nem működnek az illetékes kormányhivatalok. Az M1 Los Angeles-i tudósítója elmondta, az amerikai kormány részleges leállása 27 napja tart. Mint mondta, a héten leállt a menedékjogot kérelmezők meghallgatása a bíróságokon, kivéve azoké, akik menedéktáborokban vannak.

Hozzátette: a leállás január végéig folytatódik, több mint százezer meghallgatást is törölhetnek. A migránsok ezzel találják szembe majd magukat, az amerikai kormány pedig azzal, hogy tovább súlyosbodhat a humanitárius és biztonsági válság – fogalmazott.

Donald Trump amerikai elnök legutóbb arról beszélt, hogy erős határ nélkül Amerika védtelen és sebezhető. A most úton lévő migránsokról pedig azt mondta, szinte semmit nem tudnak róluk – jelentette a tudósító.

hirado.hu - M1
Címkék:
  • Brüsszel a magyar határvédelemre nem, de a Soros-szervezeteknek ad pénzt
    Brüsszel másfél éve tett ígéretével ellentétben még mindig nem adott egyetlen fillért sem a magyar határvédelemre, miközben a bevándorlást támogató „Soros-szervezeteket” bőkezűen támogatja – mondta a kormányszóvivő szombaton, Budapesten sajtótájékoztatón.
  • A várnegyed sorsa minden magyar ügye
    Teljes magasságáig visszaépül az egykori Honvéd Főparancsokság. Újjáépül a kommunisták által lerombolt egykori Külügyminisztérium és József főherceg palotája. Átadják a Lovardát, a Főőrség épületét, valamint a Stöckl-lépcsőt. Megújulnak a várba vezető utak, sétányok, lépcsők, és óriásliftek is épülnek. Fodor Gergely várkapitánnyal, a Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztossal beszélgettünk.
  • Két civilizációt formálnának eggyé
    Az európai–muszlim közeledés terve már a hetvenes években megfogalmazódott
MTI Hírfelhasználó