Újabb migránskaraván tart Amerika felé
2019. január 18. 14:46

Hondurasban a rendőrség megpróbálta megakadályozni, hogy a csoport elhagyja az országot. Könnygázt is bevetettek, de a migránsok egy része áttörte a blokádot.

A csoport jelentős része várhatóan tovább folytatja útját az Egyesült Államok felé, ahol már csaknem négy hete szünetel a menedékkérelmek elbírálása, mert – a határfal körüli költségvetési vita miatt – nem működnek az illetékes kormányhivatalok. Az M1 Los Angeles-i tudósítója elmondta, az amerikai kormány részleges leállása 27 napja tart. Mint mondta, a héten leállt a menedékjogot kérelmezők meghallgatása a bíróságokon, kivéve azoké, akik menedéktáborokban vannak.

Hozzátette: a leállás január végéig folytatódik, több mint százezer meghallgatást is törölhetnek. A migránsok ezzel találják szembe majd magukat, az amerikai kormány pedig azzal, hogy tovább súlyosbodhat a humanitárius és biztonsági válság – fogalmazott.

Donald Trump amerikai elnök legutóbb arról beszélt, hogy erős határ nélkül Amerika védtelen és sebezhető. A most úton lévő migránsokról pedig azt mondta, szinte semmit nem tudnak róluk – jelentette a tudósító.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • Rebrov nem "A Nagy Edző"
  Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
 • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
  Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
 • Mindenki az álszent Richard Gere-en nevet
  Csúcsra jár a részvét-ipar. Most éppen az öregecskedő színészeket vetik be, így Richard Gere is megszakította nyaralását egy migránssimogatás erejéig. Bár csak ne tette volna!
 • Kozma Imre 1989-ről: Új reményt kaptak nálunk a keletnémetek
  Több tízezer keletnémet jött Magyarországra 1989 nyarán, mert az NDK-ban elterjedt a pletyka, hogy pár órára megnyitják az osztrák-magyar határt. Heteket, hónapokat táboroztak itt Magyarországon, hogy aztán innen újból eljussanak hazájuk nyugati részébe.
 • Célt értek a pályázati források
  Közel 190 ezer nyertes pályázat, 1317 milliárd forintnyi meghirdetett és 480 milliárd forint kifizetett támogatás — röviden ez a mérlege a 2014 és 2020 között elérhető Vidékfejlesztési program eddigi eredményeinek.
MTI Hírfelhasználó