Volt, ahol mínusz 48 celsius-fokot mértek az Egyesült Államokban
2019. február 1. 23:50

Több mint húsz halottja van a rendkívüli hidegnek Észak-Amerikában. A hivatalos adatok szerint volt, ahol csütörtök hajnalban mínusz 48 fokot mértek. Közben azonban már enyhül az idő, hétfőn akár 40-50 fokkal is melegebb lehet, mint az elmúlt napokban.

Néptelen utcák a két és fél milliós világvárosban, Chicagóban. Az egyik leghidegebb hely volt az elmúlt napokban az Egyesült Államokban. A hőmérséklet mínusz 30 fok körül alakult, de a nagy szél miatt hidegebbnek, -40-nek lehetett érezni.

Sokan próbálták a megszokott életüket élni, munkában menni, de a külvárosból induló vonatok csak úgy közlekedhettek, ha a síneket melegítették, tüzek égtek a vágányok között. Így is nagyon kevés vonatot indítottak, a legtöbb a pályaudvarokon vesztegelt.

A közúti forgalomban hatalmas fennakadások voltak, rengeteg baleset történt. A repülőterek hatezer járatot töröltek. New Yorkban a szökőkutak is befagytak, aminek leginkább a turisták örültek.

A helyiek az utóbbi két évtized legzordabb időjárásán vannak túl: a viharos erősségű szél fújt és -34 fokot mutattak a hőmérők.

Az elmúlt napokban az Egyesült Államok közép-nyugati államait extrém időjárás sújtotta. Az ország lakosságának egyharmada – mintegy 90 millió ember – tapasztalta meg milyen -20 fok körüli hidegben élni. Péntektől enyhül az idő, a hétvégén majd az évszaknak megfelelő lesz a hőmérséklet, sőt lesz, ahol a hirtelen melegedés okoz majd gondot.

Az amerikai hatóságok a nagyvárosokban melegedőket nyitottak a hajléktalanoknak. Sok hajléktalan azonban nem élt a felkínált lehetőségekkel. Washingtonban – szinte néhány lépésre a Capitoliumtól – csatornafedelekre és szellőzőnyílásokra telepedve próbálták átvészelni a leghidegebb napokat és a még hidegebb éjszakákat.

hirado.hu - M1
Címkék:
  • Orbán: A baloldal be akarja hozni a migránsokat
    Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján, szombaton Rómában.
  • A polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítása a fő cél
    A polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítását említette a három hét múlva esedékes önkormányzati választások előtti legfőbb feladatnak egy szombati budapesti sajtótájékoztatón a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely.
  • Felívelő korszak elején az ország
    Magyarország megmutatta, hogy sikeres lehet a családokra építő és a bevándorlást elutasító politika, emiatt támadják hazánkat Brüsszelben. Demokratának lenni azonban annyit jelent, hogy nem félünk, ezért kiállunk az igazunkért – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Varga Judit, akit az igazságügyi miniszteri feladatairól és a közelgő önkormányzati választásról is kérdeztünk.
MTI Hírfelhasználó