Bakondi György: a magyar határzár egész Európát védi
2019. február 5. 00:03

Több mint háromszáz milliárd forintot költött határvédelemre a kormány az elmúlt három évben. A Hír TV stúdiójában volt Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó, aki szerint 2018 nagy eredménye, hogy Magyarországon nincsenek szélsőséges közbiztonsági események.

A magyar határzár a jelenleginél jóval nagyobb migrációs nyomásnak is ellen tudna állni – nyilatkozta a Hír TV-nek Bakondi György. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a tömeges illegális migráció megállítható a külső határokon, ez csak politikai akarat kérdése, ahogy azt a balkáni országok, Ausztria, Szlovénia, vagy magyar és olasz példa is mutatja. Sikeresen szab ugyanis a határzár korlátot, a tavalyi évben 15 ezren tettek kísérletet a tiltott határátlépésre, ebből közel 5000 főt azonnal a helyszínen kaptak el.

A friss, 2019-es adatok szerint idén januárban 60-70 ezer ember mozgott a Balkán területén. Az új illegális határátlépők jellemzően a görög-török szárazföldi határon jönnek be és ma már Szlovénia a fő célirány. Jelentős változás ment végbe az állampolgársági összetételben is – ismertette a friss adatokat Bakondi György.

HírTV
Címkék:
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
MTI Hírfelhasználó