Bakondi György: a magyar határzár egész Európát védi
2019. február 5. 00:03

Több mint háromszáz milliárd forintot költött határvédelemre a kormány az elmúlt három évben. A Hír TV stúdiójában volt Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó, aki szerint 2018 nagy eredménye, hogy Magyarországon nincsenek szélsőséges közbiztonsági események.

A magyar határzár a jelenleginél jóval nagyobb migrációs nyomásnak is ellen tudna állni – nyilatkozta a Hír TV-nek Bakondi György. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a tömeges illegális migráció megállítható a külső határokon, ez csak politikai akarat kérdése, ahogy azt a balkáni országok, Ausztria, Szlovénia, vagy magyar és olasz példa is mutatja. Sikeresen szab ugyanis a határzár korlátot, a tavalyi évben 15 ezren tettek kísérletet a tiltott határátlépésre, ebből közel 5000 főt azonnal a helyszínen kaptak el.

A friss, 2019-es adatok szerint idén januárban 60-70 ezer ember mozgott a Balkán területén. Az új illegális határátlépők jellemzően a görög-török szárazföldi határon jönnek be és ma már Szlovénia a fő célirány. Jelentős változás ment végbe az állampolgársági összetételben is – ismertette a friss adatokat Bakondi György.

HírTV
Címkék:
  • Orbán: A baloldal be akarja hozni a migránsokat
    Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján, szombaton Rómában.
  • A polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítása a fő cél
    A polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítását említette a három hét múlva esedékes önkormányzati választások előtti legfőbb feladatnak egy szombati budapesti sajtótájékoztatón a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely.
  • Felívelő korszak elején az ország
    Magyarország megmutatta, hogy sikeres lehet a családokra építő és a bevándorlást elutasító politika, emiatt támadják hazánkat Brüsszelben. Demokratának lenni azonban annyit jelent, hogy nem félünk, ezért kiállunk az igazunkért – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Varga Judit, akit az igazságügyi miniszteri feladatairól és a közelgő önkormányzati választásról is kérdeztünk.
MTI Hírfelhasználó