Újabb kényszerleszállás Ferihegyen
2019. február 11. 11:23

Utasrosszullét miatt Budapesten szakította meg útját az Egyptair Kairó – Torontó járatát teljesítő Boeing 777-es repülőgép hétfőn hajnalban - értesült az Airportal.hu. A repülőgép személyzete a szlovák-lengyel határnál, Zakopane térségében döntött az út megszakítása mellett. A gép mintegy 30 perccel később, hajnali 4 óra 52-kor biztonságosan leszállt a budapesti repülőtéren - írja a szakportál.

Az út megszakítására azért volt szükség, mert egy férfi utas rosszul lett a fedélzeten. Az állóhelyen az AMS Repülőtéri Sürgősségi Szolgálat megkezdte az utas ellátását. Az AMS később közölte, hogy egy 72 éves egyiptomi utasnak légzési nehézségei voltak, ellátását egy a fedélzeten utazó orvos már megkezdte. A leszállást követően légzési elégtelenség miatt oxigént kapott és infúziós terápiában részesült. Az AMS orvosi szolgálattal párhuzamosan riasztott Országos Mentőszolgálat egysége Dél-pesti kórház sürgősségi osztályára szállította stabil állapotban a férfit.

Az Egyptair Boeing 777-36N(ER) repülőgépe negyed nyolckor folytatta útját Toronto felé. A Blikk információi szerint idén ez volt a nyolcadik kényszerleszállás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Infostart
Címkék:
  • Brüsszel a magyar határvédelemre nem, de a Soros-szervezeteknek ad pénzt
    Brüsszel másfél éve tett ígéretével ellentétben még mindig nem adott egyetlen fillért sem a magyar határvédelemre, miközben a bevándorlást támogató „Soros-szervezeteket” bőkezűen támogatja – mondta a kormányszóvivő szombaton, Budapesten sajtótájékoztatón.
  • A várnegyed sorsa minden magyar ügye
    Teljes magasságáig visszaépül az egykori Honvéd Főparancsokság. Újjáépül a kommunisták által lerombolt egykori Külügyminisztérium és József főherceg palotája. Átadják a Lovardát, a Főőrség épületét, valamint a Stöckl-lépcsőt. Megújulnak a várba vezető utak, sétányok, lépcsők, és óriásliftek is épülnek. Fodor Gergely várkapitánnyal, a Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztossal beszélgettünk.
  • Két civilizációt formálnának eggyé
    Az európai–muszlim közeledés terve már a hetvenes években megfogalmazódott
MTI Hírfelhasználó