Szijjártó Péter: Brüsszellel szemben a magyar kormány sosem ítélte el a britek döntését
2019. február 11. 15:46
A magyar külügyminiszter az amerikai jobboldali portálnak, a Breitbart Newsnak adott interjút. Szijjártó Péter részletesen beszélt az unió helyzetéről, valamint a brexitről. A külügyminiszter Amanda House-szal, a portál helyettes politikai szerkesztőjével beszélt, akinek részletesen kifejtette, hogy a magyar kormány álláspontja szerint Brüsszel a felelős azért, amiért a britek két és fél éve úgy döntöttek, hátat fordítanak az Európai Uniónak.

"Sajnáljuk, hogy elmennek, de ez a brit emberek döntése volt, amit tiszteletben kell tartani„ – mondta Szijjártó Péter, majd hozzátette, hogy a magyar kormány sosem kritizálta és ítélte el a britek döntését, nem úgy, mint az elitista brüsszeli vezetés. A miniszter elmondta, hogy a briteknek mindig az volt az álláspontja, hogy a nemzetállamok parlamentjeinek nagyobb hatáskörrel kellene rendelkezniük az unión belül, csökkenteni kellene a bürokráciát, ez pedig nyilván sokaknak nem tetszett Brüsszelben.

Emiatt is volt sokszor olyan, hogy az Európai Tanácsban történő szavazásokkor a tagállamok közül a britek kerültek legtöbbször kisebbségbe” – mondta Szijjártó Péter, aki felidézte Donald Tusk, az ET elnökének a szavait is, aki múlt héten szabályosan a pokolba kívánta a brexit mellett érvelőket és szavazókat.

MTI
Címkék:
  • Brüsszel a magyar határvédelemre nem, de a Soros-szervezeteknek ad pénzt
    Brüsszel másfél éve tett ígéretével ellentétben még mindig nem adott egyetlen fillért sem a magyar határvédelemre, miközben a bevándorlást támogató „Soros-szervezeteket” bőkezűen támogatja – mondta a kormányszóvivő szombaton, Budapesten sajtótájékoztatón.
  • A várnegyed sorsa minden magyar ügye
    Teljes magasságáig visszaépül az egykori Honvéd Főparancsokság. Újjáépül a kommunisták által lerombolt egykori Külügyminisztérium és József főherceg palotája. Átadják a Lovardát, a Főőrség épületét, valamint a Stöckl-lépcsőt. Megújulnak a várba vezető utak, sétányok, lépcsők, és óriásliftek is épülnek. Fodor Gergely várkapitánnyal, a Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztossal beszélgettünk.
  • Két civilizációt formálnának eggyé
    Az európai–muszlim közeledés terve már a hetvenes években megfogalmazódott
MTI Hírfelhasználó