Szijjártó Péter: Brüsszellel szemben a magyar kormány sosem ítélte el a britek döntését
2019. február 11. 15:46
A magyar külügyminiszter az amerikai jobboldali portálnak, a Breitbart Newsnak adott interjút. Szijjártó Péter részletesen beszélt az unió helyzetéről, valamint a brexitről. A külügyminiszter Amanda House-szal, a portál helyettes politikai szerkesztőjével beszélt, akinek részletesen kifejtette, hogy a magyar kormány álláspontja szerint Brüsszel a felelős azért, amiért a britek két és fél éve úgy döntöttek, hátat fordítanak az Európai Uniónak.

"Sajnáljuk, hogy elmennek, de ez a brit emberek döntése volt, amit tiszteletben kell tartani„ – mondta Szijjártó Péter, majd hozzátette, hogy a magyar kormány sosem kritizálta és ítélte el a britek döntését, nem úgy, mint az elitista brüsszeli vezetés. A miniszter elmondta, hogy a briteknek mindig az volt az álláspontja, hogy a nemzetállamok parlamentjeinek nagyobb hatáskörrel kellene rendelkezniük az unión belül, csökkenteni kellene a bürokráciát, ez pedig nyilván sokaknak nem tetszett Brüsszelben.

Emiatt is volt sokszor olyan, hogy az Európai Tanácsban történő szavazásokkor a tagállamok közül a britek kerültek legtöbbször kisebbségbe” – mondta Szijjártó Péter, aki felidézte Donald Tusk, az ET elnökének a szavait is, aki múlt héten szabályosan a pokolba kívánta a brexit mellett érvelőket és szavazókat.

MTI
Címkék:
  • Rebrov nem "A Nagy Edző"
    Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
  • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
    Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
MTI Hírfelhasználó