A magyar-amerikai kapcsolatok sokat javultak Trump beiktatása óta
2019. február 12. 12:35

Bill Clinton és Barack Obama kormánya alatt nem mondható, hogy kimagaslóan jó lett volna a magyar-amerikai viszony, most azok a távlatok, amelyek korábban becsukódtak, nyílhattak meg ezzel a találkozóval is – ezt mondta Ifj. Lomnici Zoltán az ECHO TV Napi aktuális című műsorában a magyar-amerikai külügyminiszteri találkozó kapcsán. A Századvég jogi szakértője kiemelte: 2011-ben járt utoljára Magyarországon amerikai külügyminiszter Hillary Clinton személyében, azonban már akkor is tudni lehetett, hogy a Clinton alapítvány komoly pénzeket kap Soros Györgytől.

Ifj. Lomnici Zoltán elmondta: Donald Trump egy protekcionista, globalista ellenes és bevándorlásellenes politikát folytat, ez mindenképpen párhuzamba állítható a magyar kormányzat politikájával. Emellett feloldhatatlan ellentétek vannak Soros György és Donald Trump között is.

A külügyminiszteri találkozó kapcsán elmondta: az atlantisták számára mindenképpen öröm, ami tapasztalható, hiszen a Szijjártó Péter által említett gazdasági, hadászati és politikai pillér is jól működik. Ezt bizonyítja, hogy Magyarországon 1700 amerikai cég összesen 105 000 embernek ad munkát, hogy 1000 magyar katona teljesít szolgálatot különböző posztokon, emellett a keresztényüldözés ellen fellépő Hungary Helps program és a mostani külügyminiszteri látogatás kapcsán is elmondható, hogy a politikai pillér rendkívüli módon javuló tendenciát mutat.

A teljes beszélgetés megtekinthető az ECHO TV weboldalán.

echotv.hu
Címkék:
 • Szomorú séta ezzel a Gergővel
  Azt, hogy máris zöldebb és szabadabb lett a főváros, szép szülővárosom, nem kérdés, azt csak a hülye nem érzi.
 • Karácsony Kommün
  Hát igen, nagy pártokhoz, vagy egy fővároshoz azért komoly vezetők is kellenek, kellenének. S ha nincsenek, jön a szakadék.
 • Kocsis Máté: az Országgyűlés nem cirkusz vagy állatkert
  A parlamenti képviselőkre vonatkozó fegyelmi szabályok szigorítására tett javaslatot a Fidesz-KDNP – közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
 • Kihalhat a magyar nyelv?
  Lesz-e magyar nyelv a 30. században? És ha igen, milyen? Megértenénk vagy a szókincsváltozás miatt ez eleve elképzelhetetlen? Eőry Vilma, Pomozi Péter és H. Tóth Tibor nyelvészekkel, a Magyarságkutató Intézet munkatársaival a várható változásokról és nyelvünk helyzetéről beszélgettünk a magyar nyelv napja alkalmából.
 • Nemzeti stadiont kap a magyar labdarúgó válogatott
  Már csak két nap van hátra az újjászületett Puskás Ferenc Stadion megnyitásáig. Pénteken a Magyarország-Uruguay meccsel avatják fel az új, többfunkciós Puskás Arénát. Csaknem 68 ezer ember szurkol majd a nyitómérkőzésen, ahol egyúttal a 2018-ban visszavonult Gera Zoltánt is elbúcsúztatják, a Real Madrid pedig sztárvendégeket küld az ünnepélyes megnyitóra.
MTI Hírfelhasználó