Lecserélné az ellenzéki elit nagy részét Puzsér Róbert
2019. február 12. 15:57

Az öt pont az ellenzék teljes koncepciót­lanságát reprezentálja – írta Puzsér Róbert (képünkön) a pénteki Magyar Hangban megjelent vezércikkében, amelyben hadat üzent szinte a teljes ellenzéknek. Az LMP főpolgármester-jelöltje úgy látja, hogy jelképek vannak, koncepció azonban nincs az ellenzéki oldalon. Puzsér kijelentette, hogy a budapesti tüntetések lassan kifáradnak.

– Vidéken, ahová nem ér el fővárosi töménységben az ellenzéki propaganda, ahol nem tudnak minden ügyet kisajátítani a régi baloldal első vonalas politikusai, már nagyobb és sikeresebb rendezvényeket lehet szervezni – mutatott rá. Szavai szerint a decemberi tüntetések idején megfogalmazott öt pont garantálja, hogy az ellenzéki tiltakozás nem lehet sikeres.

Puzsér kifogásolta, hogy a nyugati sajtó lelkesen ünnepelte a kormánnyal szemben kibontakozó „ellenállás” hőseit és jelképeit, amelyek szerinte nem többek, mint puszta marketingfogások.

Az LMP főpolgármester-jelöltje kifejtette: ha a kormány tenne is engedményeket bizonyos kérdésekben, akkor is a régi ellenzék öt pontja rendszerváltó programnak, ellenzéki minimumnak „nyomorúságosan kevés”. A bírálatával kapcsolatban jelezte, már ismeri a választ a cikkére. – A balliberális oldal hullamosói elmondják majd, hogy igazam van, de kussoljak erről, mert most nem ez a lényeg, hanem a Fidesz leváltása – tette hozzá. Puzsér gyakorlatilag programot hirdetett: nincs más hátra, mint az ellenzéki elit nagy részének a cseréje, ami egy új pártstruktúra felállításával jár.

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • Rebrov nem "A Nagy Edző"
    Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
  • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
    Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
MTI Hírfelhasználó