Lecserélné az ellenzéki elit nagy részét Puzsér Róbert
2019. február 12. 15:57

Az öt pont az ellenzék teljes koncepciót­lanságát reprezentálja – írta Puzsér Róbert (képünkön) a pénteki Magyar Hangban megjelent vezércikkében, amelyben hadat üzent szinte a teljes ellenzéknek. Az LMP főpolgármester-jelöltje úgy látja, hogy jelképek vannak, koncepció azonban nincs az ellenzéki oldalon. Puzsér kijelentette, hogy a budapesti tüntetések lassan kifáradnak.

– Vidéken, ahová nem ér el fővárosi töménységben az ellenzéki propaganda, ahol nem tudnak minden ügyet kisajátítani a régi baloldal első vonalas politikusai, már nagyobb és sikeresebb rendezvényeket lehet szervezni – mutatott rá. Szavai szerint a decemberi tüntetések idején megfogalmazott öt pont garantálja, hogy az ellenzéki tiltakozás nem lehet sikeres.

Puzsér kifogásolta, hogy a nyugati sajtó lelkesen ünnepelte a kormánnyal szemben kibontakozó „ellenállás” hőseit és jelképeit, amelyek szerinte nem többek, mint puszta marketingfogások.

Az LMP főpolgármester-jelöltje kifejtette: ha a kormány tenne is engedményeket bizonyos kérdésekben, akkor is a régi ellenzék öt pontja rendszerváltó programnak, ellenzéki minimumnak „nyomorúságosan kevés”. A bírálatával kapcsolatban jelezte, már ismeri a választ a cikkére. – A balliberális oldal hullamosói elmondják majd, hogy igazam van, de kussoljak erről, mert most nem ez a lényeg, hanem a Fidesz leváltása – tette hozzá. Puzsér gyakorlatilag programot hirdetett: nincs más hátra, mint az ellenzéki elit nagy részének a cseréje, ami egy új pártstruktúra felállításával jár.

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • Brüsszel a magyar határvédelemre nem, de a Soros-szervezeteknek ad pénzt
    Brüsszel másfél éve tett ígéretével ellentétben még mindig nem adott egyetlen fillért sem a magyar határvédelemre, miközben a bevándorlást támogató „Soros-szervezeteket” bőkezűen támogatja – mondta a kormányszóvivő szombaton, Budapesten sajtótájékoztatón.
  • A várnegyed sorsa minden magyar ügye
    Teljes magasságáig visszaépül az egykori Honvéd Főparancsokság. Újjáépül a kommunisták által lerombolt egykori Külügyminisztérium és József főherceg palotája. Átadják a Lovardát, a Főőrség épületét, valamint a Stöckl-lépcsőt. Megújulnak a várba vezető utak, sétányok, lépcsők, és óriásliftek is épülnek. Fodor Gergely várkapitánnyal, a Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztossal beszélgettünk.
  • Kereszténydemokrácia újratöltve
    Bájos, amikor ellenzéki megmondóemberek és politikai outsiderek határozzák meg, mi (nem) a kereszténydemokrácia.
MTI Hírfelhasználó