Lecserélné az ellenzéki elit nagy részét Puzsér Róbert
2019. február 12. 15:57

Az öt pont az ellenzék teljes koncepciót­lanságát reprezentálja – írta Puzsér Róbert (képünkön) a pénteki Magyar Hangban megjelent vezércikkében, amelyben hadat üzent szinte a teljes ellenzéknek. Az LMP főpolgármester-jelöltje úgy látja, hogy jelképek vannak, koncepció azonban nincs az ellenzéki oldalon. Puzsér kijelentette, hogy a budapesti tüntetések lassan kifáradnak.

– Vidéken, ahová nem ér el fővárosi töménységben az ellenzéki propaganda, ahol nem tudnak minden ügyet kisajátítani a régi baloldal első vonalas politikusai, már nagyobb és sikeresebb rendezvényeket lehet szervezni – mutatott rá. Szavai szerint a decemberi tüntetések idején megfogalmazott öt pont garantálja, hogy az ellenzéki tiltakozás nem lehet sikeres.

Puzsér kifogásolta, hogy a nyugati sajtó lelkesen ünnepelte a kormánnyal szemben kibontakozó „ellenállás” hőseit és jelképeit, amelyek szerinte nem többek, mint puszta marketingfogások.

Az LMP főpolgármester-jelöltje kifejtette: ha a kormány tenne is engedményeket bizonyos kérdésekben, akkor is a régi ellenzék öt pontja rendszerváltó programnak, ellenzéki minimumnak „nyomorúságosan kevés”. A bírálatával kapcsolatban jelezte, már ismeri a választ a cikkére. – A balliberális oldal hullamosói elmondják majd, hogy igazam van, de kussoljak erről, mert most nem ez a lényeg, hanem a Fidesz leváltása – tette hozzá. Puzsér gyakorlatilag programot hirdetett: nincs más hátra, mint az ellenzéki elit nagy részének a cseréje, ami egy új pártstruktúra felállításával jár.

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Vízilabda Eb - Huszonegy év után aranyérmes a magyar válogatott
  A magyar válogatott nyerte a Duna Arénában rendezett vízilabda Európa-bajnokság férfitornáját: Märcz Tamás együttese a vasárnapi döntőben drámai csatában, ötméteresek után 14-13-ra győzte le a világbajnoki ezüstérmes spanyol csapatot.
 • Robotok hozzák el a munka és a társadalom megújulását
  Megjósolhatatlan a munkaerőpiaci hatása a digitalizációnak, abban ugyanakkor egyetértenek a szakértők, hogy kevesebb munkásra vagy akár gépkocsivezetőre lesz szükség. Ők sem válnak haszontalanná, mivel a teherautókat felváltó önvezető drónok vagy a szalagmunkások helyét átvevő robotok irányításához rájuk is szükség lesz.
 • Közvetlen konzultáció kezdődik az érintettekkel a gyöngyöspatai iskolaügyben
  Közvetlen konzultáció kezdődik a gyöngyöspatai iskolaügy érintettjeivel, a település önkormányzata és a tankerület a jövő héten a felpereseket levélben keresi meg, amelyben szervezett képzések széles választékát kínálják nekik – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó