Merkel távolmaradása pártja kongresszusától a jövőt vetíti előre
2019. február 12. 17:32

Az Alapjogokért Központ elemzője szerint azzal, hogy Angela Merkel leköszönő német kancellár nem vett részt a CDU pártvezetőinek tárgyalásán, a jövőt vetíti előre, egy olyan Németországot, ahol már nem ő a politika alakítója.

Pócza István az M1 Ma reggel adásában mondta, szimbolikus mozzanat, hogy a kancellár, volt CDU-elnök nem vett részt azon a tárgyaláson, ahol az általa 2015 óta folytatott migrációs politikát értékelték.

Németország további migrációs politikájával kapcsolatban az elemző azt mondta, a németek még mindig azzal számolnak, hogy évente körülbelül 260-280 ezer új bevándorló szükséges jólétük fenntartásához, a Die Welt országos napilap cikke szerint.

Az írás arra is kitér, hogy az országnak demográfiai szempontból szüksége van a bevándorlókra, és a 2060-ig tartó időszakot érintő előrejelzések szerint elsősorban unión kívülről érkező bevándorlókra számítanak – fűzte hozzá Pócza István.

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) kétnapos tanácskozása vasárnap kezdődött Berlinben. A rendezvényen Annegret Kramp-Karrenbauer, a CDU új elnöke azt mondta, meg kell vizsgálni, mit sikerült elérni és mit kell tenni még azért, hogy „ne forduljon elő többé olyasmi, mint 2015-ben”.

MTI - M1
Címkék:
  • Rebrov nem "A Nagy Edző"
    Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
  • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
    Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
MTI Hírfelhasználó