Merkel távolmaradása pártja kongresszusától a jövőt vetíti előre
2019. február 12. 17:32

Az Alapjogokért Központ elemzője szerint azzal, hogy Angela Merkel leköszönő német kancellár nem vett részt a CDU pártvezetőinek tárgyalásán, a jövőt vetíti előre, egy olyan Németországot, ahol már nem ő a politika alakítója.

Pócza István az M1 Ma reggel adásában mondta, szimbolikus mozzanat, hogy a kancellár, volt CDU-elnök nem vett részt azon a tárgyaláson, ahol az általa 2015 óta folytatott migrációs politikát értékelték.

Németország további migrációs politikájával kapcsolatban az elemző azt mondta, a németek még mindig azzal számolnak, hogy évente körülbelül 260-280 ezer új bevándorló szükséges jólétük fenntartásához, a Die Welt országos napilap cikke szerint.

Az írás arra is kitér, hogy az országnak demográfiai szempontból szüksége van a bevándorlókra, és a 2060-ig tartó időszakot érintő előrejelzések szerint elsősorban unión kívülről érkező bevándorlókra számítanak – fűzte hozzá Pócza István.

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) kétnapos tanácskozása vasárnap kezdődött Berlinben. A rendezvényen Annegret Kramp-Karrenbauer, a CDU új elnöke azt mondta, meg kell vizsgálni, mit sikerült elérni és mit kell tenni még azért, hogy „ne forduljon elő többé olyasmi, mint 2015-ben”.

MTI - M1
Címkék:
  • Brüsszel a magyar határvédelemre nem, de a Soros-szervezeteknek ad pénzt
    Brüsszel másfél éve tett ígéretével ellentétben még mindig nem adott egyetlen fillért sem a magyar határvédelemre, miközben a bevándorlást támogató „Soros-szervezeteket” bőkezűen támogatja – mondta a kormányszóvivő szombaton, Budapesten sajtótájékoztatón.
  • A várnegyed sorsa minden magyar ügye
    Teljes magasságáig visszaépül az egykori Honvéd Főparancsokság. Újjáépül a kommunisták által lerombolt egykori Külügyminisztérium és József főherceg palotája. Átadják a Lovardát, a Főőrség épületét, valamint a Stöckl-lépcsőt. Megújulnak a várba vezető utak, sétányok, lépcsők, és óriásliftek is épülnek. Fodor Gergely várkapitánnyal, a Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztossal beszélgettünk.
  • Két civilizációt formálnának eggyé
    Az európai–muszlim közeledés terve már a hetvenes években megfogalmazódott
MTI Hírfelhasználó