Bauer Tamás szembefordult Gyurcsánnyal
2019. március 14. 12:29

Még mielőtt elkerekedne a szeme kedves olvasóinknak, sietünk leszögezni, hogy azért nem eszik olyan forrón a kását.

Bauer Tamás, a DK oszlopos tagja valóban elsírta aggályait az egyre jobban körvonalazódó – Egerben már meg is valósult – Jobbikkal való baloldali együttműködés miatt. Meglepetésre azonban nem a Jobbikban elő-előbukkanó antiszemita, rasszista botrányok miatt jutott erre az elhatározásra.

A politikus a következőket írta A Jobbikkal? címet viselő közösségi hálós posztjában:

„…aki annak az európai normarendszernek a talaján áll, amelyet az Európai Unió megtestesít, annak a Fidesznek a magyar kisebbségi kérdésben folytatott hidegháborús politikája is elfogadhatatlan. (…) A Jobbik pedig még ezzel is elégedetlen, ennél is harcosabb, engesztelhetetlenebb szembenállást követel. (…) Ez pedig ugyanúgy szélsőjobboldali politikát jelent, mint a zsidózás és cigányozás. Az nem érdekel, hogy a Fidesz hogyan gúnyolódik a Jobbik és a baloldali ellenzék politikai együttműködésén. Semmi közöm hozzá. Én ezt az együttműködést a Fidesztől teljesen függetlenül nem tudom elfogadni.

Majd bejegyzése végén ki is jelentette, hogy nem vesz részt az „össz-ellenzéki” megmozduláson március 15-én. Mint írja, korábban még ő is részt vett ilyen Jobbikkal közös rendezvényen, de mostanra elege lett belőle.

Nem a Jobbik antiszemita, rasszista botrányai verték tehát ki a biztosítékot Bauer Tamásnál hanem az, hogy szerinte a párt még a Fidesztől is radikálisabb a határon túli magyarok kérdésében, és ez a nacionalizmus vállalhatatlan számára.

Ez a Bauer-féle internacionalista kifakadás pontosan beleillik abba a baloldali-liberális kánonba amit a DK újdonsült EP-listavezetője, Gyurcsány felesége is mondott az európai egyesült államok víziójáról. Ráadásul folytonos volna a 26 millió románozással…

Viszont Riemann-féle zéta-függvény (a prímszámokkal foglalkozik!) megoldója legyen a talpán, aki ezek után érti, mit keresnek a DK és a Jobbik lobogói egy táborban.

…ha ez már Bauernek is vállalhatatlan.

-csépányi-

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • Magyarország geopolitikai súlyánál sokkal jobban teljesített az EP-ben
    Sokkal jobban teljesített Magyarország geopolitikai és nemzetgazdasági súlyánál az Európai Parlament (EP) most lezárult ötéves ciklusában, amire eddig még nem volt precedens – mondta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég munkatársa az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
  • Mérgez a brüsszeli kettős mérce
    Amikor Magyarország helyéről, jövőjéről, európai érdekérvényesítési stratégiáiról gondolkodunk, tudnunk kell azt, hogy mi a most folyó szellemi küzdelem lényege.
  • Erdő Péter: A szeretet nem csak érzelem
    Felelősek vagyunk a szavainkért, a szeretet nemcsak érzelem, hanem gondolatban, szóban és cselekedetben is meg kell nyilvánulnia – mondta Erdő Péter bíboros, prímás esztergom-budapesti érsek a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában nagypénteken.
MTI Hírfelhasználó