Bauer Tamás szembefordult Gyurcsánnyal
2019. március 14. 12:29

Még mielőtt elkerekedne a szeme kedves olvasóinknak, sietünk leszögezni, hogy azért nem eszik olyan forrón a kását.

Bauer Tamás, a DK oszlopos tagja valóban elsírta aggályait az egyre jobban körvonalazódó – Egerben már meg is valósult – Jobbikkal való baloldali együttműködés miatt. Meglepetésre azonban nem a Jobbikban elő-előbukkanó antiszemita, rasszista botrányok miatt jutott erre az elhatározásra.

A politikus a következőket írta A Jobbikkal? címet viselő közösségi hálós posztjában:

„…aki annak az európai normarendszernek a talaján áll, amelyet az Európai Unió megtestesít, annak a Fidesznek a magyar kisebbségi kérdésben folytatott hidegháborús politikája is elfogadhatatlan. (…) A Jobbik pedig még ezzel is elégedetlen, ennél is harcosabb, engesztelhetetlenebb szembenállást követel. (…) Ez pedig ugyanúgy szélsőjobboldali politikát jelent, mint a zsidózás és cigányozás. Az nem érdekel, hogy a Fidesz hogyan gúnyolódik a Jobbik és a baloldali ellenzék politikai együttműködésén. Semmi közöm hozzá. Én ezt az együttműködést a Fidesztől teljesen függetlenül nem tudom elfogadni.

Majd bejegyzése végén ki is jelentette, hogy nem vesz részt az „össz-ellenzéki” megmozduláson március 15-én. Mint írja, korábban még ő is részt vett ilyen Jobbikkal közös rendezvényen, de mostanra elege lett belőle.

Nem a Jobbik antiszemita, rasszista botrányai verték tehát ki a biztosítékot Bauer Tamásnál hanem az, hogy szerinte a párt még a Fidesztől is radikálisabb a határon túli magyarok kérdésében, és ez a nacionalizmus vállalhatatlan számára.

Ez a Bauer-féle internacionalista kifakadás pontosan beleillik abba a baloldali-liberális kánonba amit a DK újdonsült EP-listavezetője, Gyurcsány felesége is mondott az európai egyesült államok víziójáról. Ráadásul folytonos volna a 26 millió románozással…

Viszont Riemann-féle zéta-függvény (a prímszámokkal foglalkozik!) megoldója legyen a talpán, aki ezek után érti, mit keresnek a DK és a Jobbik lobogói egy táborban.

…ha ez már Bauernek is vállalhatatlan.

-csépányi-

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • Két majom
  Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
 • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
  Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
 • Gyurcsány Ferenc markában a szocialista szavazók
  Az európai parlamenti választásokon elért eredményének köszönhetően a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc minden korábbinál közelebb került ahhoz, hogy stabilan a baloldal vezető, sőt idővel kizárólagos erejévé váljon. A jelenség részben a politikai környezet számukra kedvező alakulásával, részben pedig tudatos taktikai döntések sorával magyarázható – írja legfrissebb közleményében a Századvég.
 • Milyen tényezők befolyásolják a magyar gazdaság növekedését?
  A várakozásokat meghaladó mértékben, 5,3 százalékkal bővült a magyar gazdaság az első negyedévben. A Századvég Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb előrejelzésében ismét felfelé módosította várakozásait, így idén 4,3, jövőre pedig 3,7 százalékos gazdasági bővülésre számít.
 • Egymásnak esett a finisben a DK és a szocialista párt
  A DK elnökének korábbi, Karácsony Gergelyt támogató nyilatkozatait ollózták össze vélhetően a zuglói polgármester kampánystábjának tagjai úgy, mintha Gyurcsány Ferenc jelenleg is mellette állna az ellenzéki főpolgármester-jelölti küzdelemben. Ezeket a nyilatkozatokat automatikus telefonhívásokkal juttatták el a választókhoz.
MTI Hírfelhasználó