A V4 EU Harccsoport parancsnokainak felkészítése
2019. március 15. 20:51

Nemzeti felkészítést tartottak a V4 EU Harccsoport műveleti parancsnokság magyar szakemberei részére Tatán.

A V4 országai közötti katonai együttműködés keretében létrehozott V4 EU Harccsoport 2019 második felében újból készenléti szolgálatba lép. A két éves felkészülési időszakot lezáró, a tatai dandárnál összehívott szakmai egyeztetésen a Harccsoport műveleti parancsnokságának magyar katonái vettek részt. A megbeszélés nem csupán a készenléti időszak feladataira helyezte a hangsúlyt, hanem kiemelten foglalkozott a Harccsoport életre hívásához elengedhetetlen gyakorlattal, melynek a Lengyelországban, Krakkóban kihelyezett műveleti parancsnokság biztosít helyszínt áprilisban.

A magyar részvételt hangsúlyozandó, a V4 EU Harccsoport műveleti parancsnokságának parancsnokhelyettesi beosztását Lőrincz Gábor ezredes, a MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka látja majd el.

honvedelem.hu
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Orbán Viktor: Korszakos győzelmet arattunk
  Korszakos és rekordgyőzelemnek nevezte a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) választási eredményét Orbán Viktor vasárnap este. "Nekünk Brüsszelben is Magyarország lesz az első" - ígérte a miniszterelnök, a Fidesz elnöke a kormánypártok választási eredményváró központjánál, a Bálna előtti téren.
 • Az összes megyében és Budapesten is nyert a Fidesz-KDNP
  Az ország minden megyéjében és Budapesten is nyert a Fidesz-KDNP – mondta a Nézőpont Csoport vezetője vasárnap este az M1 aktuális csatorna választási műsorában.
 • Semjén Zsolt: Szerbia legelkötelezettebb barátja Magyarország
  Szerbia legelkötelezettebb barátja Magyarország, a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy Szerbia előnyös európai uniós csatlakozási szerződést köthessen - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vasárnap a kívülről felújított szentendrei szerb ortodox székesegyházban.
MTI Hírfelhasználó