A V4 EU Harccsoport parancsnokainak felkészítése
2019. március 15. 20:51

Nemzeti felkészítést tartottak a V4 EU Harccsoport műveleti parancsnokság magyar szakemberei részére Tatán.

A V4 országai közötti katonai együttműködés keretében létrehozott V4 EU Harccsoport 2019 második felében újból készenléti szolgálatba lép. A két éves felkészülési időszakot lezáró, a tatai dandárnál összehívott szakmai egyeztetésen a Harccsoport műveleti parancsnokságának magyar katonái vettek részt. A megbeszélés nem csupán a készenléti időszak feladataira helyezte a hangsúlyt, hanem kiemelten foglalkozott a Harccsoport életre hívásához elengedhetetlen gyakorlattal, melynek a Lengyelországban, Krakkóban kihelyezett műveleti parancsnokság biztosít helyszínt áprilisban.

A magyar részvételt hangsúlyozandó, a V4 EU Harccsoport műveleti parancsnokságának parancsnokhelyettesi beosztását Lőrincz Gábor ezredes, a MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka látja majd el.

honvedelem.hu
Címkék:
 • A Szent Péter-i Európa védelme
  Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
 • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
  Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
 • Formálódik a magyar 5G stratégia
  Az 5G napjaink egyik legnagyobb hatású technológiai újdonsága, amely az állampolgárok és a vállalkozások mindennapi életét alapjaiban megváltoztató innovatív termékek, szolgáltatások és üzleti modellek elterjedését teszi lehetővé. Kiemelt cél a piacképes üzleti modellek és technológiai megoldások kidolgozására alkalmas, világszínvonalú kutatás-fejlesztési és innovációs környezetek és tesztrendszerek létrehozása is.
 • Magyar állami cél a Kárpát-medence fejlesztése
  Magyar többségű, nagy történelmi múltú településekről van szó, ahova ugyancsak el kell vinni azt az üzenetet, hogy Magyarország minden magyarra számít abban a nemzetépítésben, amelynek lényege, hogy közös hazánknak tekintve a Kárpát-medencét mindannyian egy nemzeti közösség tagjai vagyunk.
 • A vörös diktatúra 133 napja
  Szamuely Tibor: "A vértől nem kell félni, a vér acél: erősíti a szívet, erősíti a proletáröklöt. Hatalmassá fog bennünket tenni a vér. A vér lesz az, ami az igazi kommünvilághoz elvezet minket. Ki fogjuk irtani az egész burzsoáziát.”
MTI Hírfelhasználó