A V4 EU Harccsoport parancsnokainak felkészítése
2019. március 15. 20:51

Nemzeti felkészítést tartottak a V4 EU Harccsoport műveleti parancsnokság magyar szakemberei részére Tatán.

A V4 országai közötti katonai együttműködés keretében létrehozott V4 EU Harccsoport 2019 második felében újból készenléti szolgálatba lép. A két éves felkészülési időszakot lezáró, a tatai dandárnál összehívott szakmai egyeztetésen a Harccsoport műveleti parancsnokságának magyar katonái vettek részt. A megbeszélés nem csupán a készenléti időszak feladataira helyezte a hangsúlyt, hanem kiemelten foglalkozott a Harccsoport életre hívásához elengedhetetlen gyakorlattal, melynek a Lengyelországban, Krakkóban kihelyezett műveleti parancsnokság biztosít helyszínt áprilisban.

A magyar részvételt hangsúlyozandó, a V4 EU Harccsoport műveleti parancsnokságának parancsnokhelyettesi beosztását Lőrincz Gábor ezredes, a MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka látja majd el.

honvedelem.hu
Címkék:
  • A Szent Péter-i Európa védelme
    Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
  • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
    Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
MTI Hírfelhasználó