A V4 EU Harccsoport parancsnokainak felkészítése
2019. március 15. 20:51

Nemzeti felkészítést tartottak a V4 EU Harccsoport műveleti parancsnokság magyar szakemberei részére Tatán.

A V4 országai közötti katonai együttműködés keretében létrehozott V4 EU Harccsoport 2019 második felében újból készenléti szolgálatba lép. A két éves felkészülési időszakot lezáró, a tatai dandárnál összehívott szakmai egyeztetésen a Harccsoport műveleti parancsnokságának magyar katonái vettek részt. A megbeszélés nem csupán a készenléti időszak feladataira helyezte a hangsúlyt, hanem kiemelten foglalkozott a Harccsoport életre hívásához elengedhetetlen gyakorlattal, melynek a Lengyelországban, Krakkóban kihelyezett műveleti parancsnokság biztosít helyszínt áprilisban.

A magyar részvételt hangsúlyozandó, a V4 EU Harccsoport műveleti parancsnokságának parancsnokhelyettesi beosztását Lőrincz Gábor ezredes, a MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka látja majd el.

honvedelem.hu
Címkék:
 • A Szent Péter-i Európa védelme
  Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
 • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
  Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
 • Konferencia - a nagy nemzetek mellett nagy gondolatokra is szükség van
  Minden idők legfontosabb kihívásának nevezte a migrációt, valamint az ezzel összefüggő, a helyi és regionális identitás vonatkozásában tapasztalt problémákat a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára vasárnap, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján.
 • Orbán: Magyarországon az történik, amit a magyarok akarnak
  Arra kéri a magyar embereket Orbán Viktor miniszterelnök, hogy ha szeretik a hazájukat, ha ki akarnak állni a hazájuk érdeke mellett, vegyenek részt a május 26-i európai parlamenti (EP) választáson. "Mutassuk meg Brüsszelnek, álljunk ki Magyarország mellett" - fogalmazott a kormányfő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
 • Semjén: az állam és az egyház együttműködése a járható út
  Nem tudok elképzelni jobb "befektetést" a költségvetési pénzeknek, mint az egyházi intézményekbe történő invesztíció - jelentette ki Semjén Zsolt vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tisztabereken vasárnap.
MTI Hírfelhasználó