Az olajpiac legnagyobb kockázatát Venezuela jelenti
2019. március 20. 13:59

Az olajpiac legnagyobb kockázatát a gazdasági és politikai válságba került Venezuela jelenti - mondta Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) főtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

Hozzátette: a világ legnagyobb olajtartalékával rendelkező Venezuela komoly olajexportáló, és elsősorban az Egyesült Államok fontos beszállítója.

Ha Venezuela visszatér a válság előtti termelői szintjéhez, akkor a jelenlegi olajpiaci egyensúlyt biztosító alternatív többletkitermelési-forrásokból kell visszavenni - mondta a MÁSZ főtitkára.

Emellett az Irán elleni szankciók is komoly hatással lehetnek a kőolaj piaci árára - jegyezte meg Grád Ottó.

MTI - M1
Címkék:
  • Magyarország geopolitikai súlyánál sokkal jobban teljesített az EP-ben
    Sokkal jobban teljesített Magyarország geopolitikai és nemzetgazdasági súlyánál az Európai Parlament (EP) most lezárult ötéves ciklusában, amire eddig még nem volt precedens – mondta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég munkatársa az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
  • Mérgez a brüsszeli kettős mérce
    Amikor Magyarország helyéről, jövőjéről, európai érdekérvényesítési stratégiáiról gondolkodunk, tudnunk kell azt, hogy mi a most folyó szellemi küzdelem lényege.
  • Erdő Péter: A szeretet nem csak érzelem
    Felelősek vagyunk a szavainkért, a szeretet nemcsak érzelem, hanem gondolatban, szóban és cselekedetben is meg kell nyilvánulnia – mondta Erdő Péter bíboros, prímás esztergom-budapesti érsek a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában nagypénteken.
MTI Hírfelhasználó