Korai öröm – Nevetséges kamu a Fidesz felfüggesztése?
2019. március 22. 00:42

Mint tudjuk, szerdán az EPP felfüggesztette a Fidesz tagságát. Túlságosan örülnünk azért nem kell, mert a felfüggesztés körülményei igencsak érdekesek. Orbán Viktor olasz barátja azt mondja, nem hiszi el, hogy a felfüggesztés közös megegyezéssel történt, én meg azt mondom, hitkérdésekről nem vitatkozom, ott van az aláírt dokumentum, meg lehet nézni. És mit ad Isten, tényleg az van benne, hogy a Fidesz az Európai Néppárttal közösen beleegyezik (jointly agree) a saját felfüggesztésebe. De nem ez a történet legkülönösebb része, hanem az, hogy az EPP alapszabálya egyáltalán nem tartalmaz ilyen lehetőséget, a 9. cikkelyében egy szó sincs közös megegyezéssel történő azonnali felfüggesztés lehetőségéről. Éppen ezért, hogy  Laurent Pech politológus professzor „nevetséges kamukent” írja le a felfüggesztést, amely egyben az EPP szabályait megsérti.

Állampolgártársaim – és ti, más uniós polgárok – elnézést, hogy elvettem a jókedveteket. Sőt, meg arra is szeretnélek megkérni titeket, hogy gondolkozzatok el, miért annyira fontos az EPP-nek, Orbán Viktor megmentése, hogy ennek érdekében még a saját szabályait is hajlandó megszegni? A válasz egyszerű, a tét valójában nemcsak Orbán Viktor megmentése, hanem Manfred Weberé is, aki egészen eddig támogatta a miniszterelnököt. Ezzel a megoldással mindkét fel eléri, amit akar. Orbán Viktor marad az EPP-ben, Manfred Weber pedig zavartalanul folytathatja a kampányát az EPP csúcsjelöltjeként az Európai Bizottság elnöki tisztségéért.

Ha hagyjuk.

Kurcz Éva

168 óra
Címkék:
 • Két majom
  Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
 • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
  Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
 • Varga Judit lesz az igazságügyi miniszter
  Varga Juditot, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkárát jelöli igazságügyi miniszternek Orbán Viktor miniszterelnök, miután a jelenlegi tárcavezető, Trócsányi László elfoglalja képviselői helyét az Európai Parlamentben – derült ki szerda délután.
 • Kocsis: a legalkalmatlanabb lett az ellenzék főpolgármester-jelöltje
  A legalkalmatlanabb fővárosi polgármester lett az ellenzék jelöltje - reagált a Fidesz budapesti elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában szerda este az előválasztásra. Kocsis Máté hozzátette: Gyurcsány Ferencnek mindegy volt ki nyer, mert "Karácsony Gergely pórázának a végén is Gyurcsány Ferenc áll".
 • Gyurcsány Ferenc markában a szocialista szavazók
  Az európai parlamenti választásokon elért eredményének köszönhetően a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc minden korábbinál közelebb került ahhoz, hogy stabilan a baloldal vezető, sőt idővel kizárólagos erejévé váljon. A jelenség részben a politikai környezet számukra kedvező alakulásával, részben pedig tudatos taktikai döntések sorával magyarázható – írja legfrissebb közleményében a Századvég.
MTI Hírfelhasználó