Boros Bánk: csak egyelőre nem történt meg a szakítás
2019. március 22. 17:27

A szerdai döntés egy ideiglenes politikai kompromisszum, ami az EP-választásokra tekintettel és a Néppárt (EPP) ellen irányuló balos szalámitaktika kivédése érdekében jött létre – jelentette ki az Alapjogokért Központ igazgatója a Brüsszel – Európa választ című műsorában. Szánthó Miklós rámutatott: az alapproblémát a mostani döntés nem oldja meg, tehát csak az EP-választás után derül ki, hogy az EPP keresztény lesz-e vagy nem.

Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezetője arról beszélt, hogy csak egyelőre nem történt meg a szakítás, mivel úgy tűnik, hogy a Néppárt nem tud megváltozni. Ennek oka, hogy a Néppárt radikálisan liberális szárnya nem hajlandó visszatérni az eredeti értékekhez, sőt azt sem tudják elfogadni, hogy a Néppárton belül mások másképp gondolkodjanak.

A Fidesz és a magyar kormány számára a Néppártban való lét nem cél, hanem eszköz – hangsúlyozta. Hozzátette: Orbán Viktor mércéje az, hogy tudja-e a magyarok érdekeit képviselni, vagy nem, ehhez rendeli hozzá az eszközöket. Ha pedig úgy ítélik meg, hogy az EPP-n belül Magyarország érdekeinek képviselete sokkal inkább csorbát szenved, mint amennyi előnnyel jár, akkor semmi sem indokolja azt, hogy ebben a frakcióban kell folytatni a politizálást.

Szántó Miklós úgy látja, hogy év végére a Fidesz már nem lesz tagja a Néppártnak, de ez sok mindenen múlhat. Emlékeztetett: mára a Néppárt nem értékszövetség, hanem sokkal inkább egy érdekérvényesítési fórum. Most is beszélnek „közös értékekről”, de ezek a standardok valójában liberális értékek.
A bevándorlás kérdése pedig ezt a Néppárton belül is jelenlévő törésvonalat a felszínre hozta – világított rá az Alapjogokért Központ igazgatója.

Teljes adás ITT tekinthető meg.

echotv.hu
Címkék:
 • Két majom
  Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
 • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
  Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
 • Gyurcsány Ferenc markában a szocialista szavazók
  Az európai parlamenti választásokon elért eredményének köszönhetően a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc minden korábbinál közelebb került ahhoz, hogy stabilan a baloldal vezető, sőt idővel kizárólagos erejévé váljon. A jelenség részben a politikai környezet számukra kedvező alakulásával, részben pedig tudatos taktikai döntések sorával magyarázható – írja legfrissebb közleményében a Századvég.
 • Milyen tényezők befolyásolják a magyar gazdaság növekedését?
  A várakozásokat meghaladó mértékben, 5,3 százalékkal bővült a magyar gazdaság az első negyedévben. A Századvég Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb előrejelzésében ismét felfelé módosította várakozásait, így idén 4,3, jövőre pedig 3,7 százalékos gazdasági bővülésre számít.
 • Egymásnak esett a finisben a DK és a szocialista párt
  A DK elnökének korábbi, Karácsony Gergelyt támogató nyilatkozatait ollózták össze vélhetően a zuglói polgármester kampánystábjának tagjai úgy, mintha Gyurcsány Ferenc jelenleg is mellette állna az ellenzéki főpolgármester-jelölti küzdelemben. Ezeket a nyilatkozatokat automatikus telefonhívásokkal juttatták el a választókhoz.
MTI Hírfelhasználó