Magyar rendőrök is védik Észak-Macedónia és Szerbia határát
2019. április 2. 18:10

Újabb magyar rendőri kontingensek segítik Észak-Macedónia és Szerbia határőrizeti tevékenységét.

Miskolczi Csanád Zoltán r. ezredes, a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság vezetője 2019. április 2-án Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában búcsúztatta az észak-macedón-görög, illetve a szerb-észak-macedón határ megerősítésére kiutazó magyar rendőri kontingensek tagjait.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a két országban a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában. Kollégáink nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területeken található utakon is. Mindkét kontingens terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, a Macedóniába utazó kontingens mobil hőkamerával is támogatja az érintett határszakasz védelmét.

A 30 fős macedón, valamint a 15 fős szerb kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

police.hu
Címkék:
MTI Hírfelhasználó