Gyurcsány: Magyarország mostanában háborúban áll
2019. április 8. 23:32

A DK kiáll az európai egyesült államok koncepciója mellett

A Demokratikus Koalíció kiáll az európai egyesült államok koncepciója mellett, mert csak így van az országnak érdekérvényesítő képessége - jelentette ki a párt elnöke az Európa, maradunk! címmel indított országjáró kampányának első állomásán Érden, hétfőn.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: ma olyan világban élünk, hogy a kisembernek nem lehet igaza a hatalommal szemben, ezért is van szükség az olyan fórumokra, mint az Európai Bíróság vagy az Európai Ügyészség.

A pártelnök szerint a Fidesz a legkommunistább antikommunista párt, mert a hatalom kizárólagos megszerzésére törekszik és a hatalma kontrollálatlan.

Úgy fogalmazott, ha jól látom, Magyarországnak "együgyű" kormányfője van, mert hogy egy ügye van, egyetlen dolog jár a fejében, a menekültkérdés.

Gyurcsány Ferenc szerint, ha Magyarország a mostani politikai útvonalon marad, akkor történelmi balsors fenyegeti. Belterjessé, silánnyá vált a magyar közélet - fűzte hozzá.

Kitért arra, hogy azok, akik itthon maradtak és nem máshol keresik a boldogulásukat, a kiszolgáltatottabbak. Hozzátette, hogy igaza volt a magyarországi Audi-gyár munkásainak, mert ér annyit a munkájuk, mint a régió más dolgozóié.

Az ellenzéki párt vezetője szólt arról, hogy az az Európa, amelynek Magyarország a saját akaratából tagja, nem a gonosz szövetsége; ő gonoszságot csak a magyar kormányban lát. Ne kommunistázzon az, aki nem tudja elfogadni, hogy nem a kormány és az állam a legfontosabb szereplője a társadalmaknak, hanem a szabaddá tett emberek és az ő kezdeményezéseik - fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc szerint az a kommunista, aki uralma alá hajtja a szabad sajtót, kontrollálja az igazságszolgáltatást és csak egy szűk csoport érdekében kormányoz a többség kárára, nem pedig az, aki vörös csillagot hord.

A DK elnöke azt mondta, véleménye szerint a diktatúráknak mindig tovább kell menniük a saját útjukon, mert ellenkező esetben széthullnak.

Hozzátette, a diktatúrák természete, hogy radikalizálódnak, és itthon is ezt látjuk. Mindegyik Orbán-kormány rosszabb volt az előzőnél, a második az elsőnél, a harmadik pedig a másodiknál - fűzte hozzá a volt miniszterelnök.

Az Orbán-kormány családvédelmi akciótervéről azt mondta, hogy egyetlen párt, a DK szavazott az ellen. Indoklása szerint azért, mert nem azoknak kell több pénzt adni, akiknek amúgy is van, hanem azoknak, akiknek kevesebb.

A Fidesz megint a jobb módúakat támogatja - jegyezte meg Gyurcsány Ferenc.

Szerinte azért születik kevesebb gyermek, mert Magyarország mostanában háborúban áll. Háborúban áll a kormány az ország felével és a fél világgal, és háborúban bizonytalanabb a jövő - mutatott rá.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy a kormány úgy tesz, mintha nem értené, vagy nem akarná érteni azt a világot, amelyben él, és aki erre felhívja a figyelmét, az a haza, a nép ellensége. Hozzátette, hogy aki egy kicsit is önálló, mint a civil szervezetek, vagy az akadémia, azokról azt mondja a kormány, hogy "Soros ügynökei".
A Fidesszel nincs alku, csak harc van - hangoztatta az ellenzéki párt elnöke.

MTI
Címkék:
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó