Feljelentést tesz a köztévé az ellenzéki akció miatt
2019. április 17. 09:04

Ismeretlen tettesek ellen tesz feljelentést a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), miután hétfőn több ellenzéki parlamenti képviselő blokádot emlegetve állta el a köztelevízió Kunigunda úti épületének egyik bejáratát, így a szabadsághoz és munkához fűződő jogukban korlátozták a dolgozókat és a vendégeket – áll az MTVA Magyar Nemzethez eljuttatott közleményében.

Mint írták, a képviselők engedély nélkül hatoltak be a közmédia területére, többen közölük törvénysértő módon készítettek kép- és hangfelvételeket, amivel megsértették a munkatársak személyiségi jogait. Úgy tudni, Varju László (DK), Tordai Bence (Liberálisok), valamint két korábban LMP-s, jelenleg független képviselő, Szél Bernadett és Hadházy Ákos is a rendbontók között volt. Egyes ellenzéki politikusok múlt év végétől több alkalommal is követtek el hasonló, szintén feljelentéssel záruló jogsértéseket.

Varju, Szél és Hadházy decemberben már vett részt hasonló akciókban, amikor szocialista képviselők – Kunhalmi Ágnes, Bangó­né Borbély Ildikó, Ujhelyi István, valamint Szanyi Tibor – is csatlakoztak hozzájuk. Az MTVA az országgyűlési képviselők mandátumából eredő jogon való túlterjeszkedés miatt fordult a rendőrséghez decemberben, s az intézmény vezérigazgatója, Papp Dániel Óbuda jegyzőjétől azt kérte, hogy állítsa vissza az eredeti birtokállapotot.

A politikusok legutóbb hétfőn jártak az MTVA székházánál Fotó: Mirkó István

A decemberi akcióban az ellenzéki politikusokat Hadházy vezette, aki a köztévé épületébe bejutva először arra hivatkozott, hogy információt szeretnének kérni, ám később azt hangoztatta, hogy „be kell őket engedni a szerkesztőségbe”, mert élőben akarják elmondani nyilatkozatukat. A megjelentek azzal is fenyegették a köztelevízió munkatársait, hogy amennyiben nem teljesül a kívánságuk, akkor majd „bejön” az utcáról több ezer dühös ember.

A vezérigazgató akkori közleménye szerint a képviselők erőszak alkalmazásával igyekeztek olyan védett helyiségekbe is bemenni, ahova a szabályzat alapján tilos lenne, s megpróbálták zavarni az adást és a televízió munkatársait is.

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • A bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!
  Az európai baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert valójában a nemzeteket akarja felszámolni, márpedig Európa erejét a sikeres nemzetállamok adják. Meggyőződésem, hogy az előttünk álló évtizedben nem lehet úgy politizálni Magyarországon, hogy nem a migrációt tartjuk a legfontosabb kérdésnek. Ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok — nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Viktor miniszterelnök.
 • Még megvédhető a demokrácia és a szabadság
  Ez a vasárnapi EP-választás nem más, mint egy újabb népszavazás a betelepítési kvótáról, ahol a Fideszre leadott minden szavazat a nemzeti szuverenitás megvédését szolgálja.
 • Európai egyesült rémálmok
  Ma még sok száz millió realista európai reméli, hogy az Európai Egyesült Államok hirdetőinek, köztük Gyurcsány Ferenc feleségének nem lesz igaza.
MTI Hírfelhasználó