Kommunisták, muszlimok gúnyolódtak a Notre-Dame-i tűzvészen
2019. április 17. 09:20

A bevándorláspárti baloldalon mindig van lejjebb.

Az Unef nevű francia diákszervezet két munkatársa is botrányos kijelentéseket tett a Notre-Dame székesegyházat sújtó tűzvésszel kapcsolatban – írja a Mandiner francia lapokra hivatkozva.

Édouard Le Bert, aki „antirevizionista kommunistának” tartja magát, Twitter-oldalán ezt írta gúnyolódva: Kitört a nemzeti dráma, ég egy katedrális teteje”.

Az Unef vezető tagjának bejegyzése óriási felháborodást keltett. Le Bert azzal védekezett, hogy a tűzvész után végre alkalom nyílik a felújításra, a tetőszerkezet és a huszártorony amúgy is 19. századi. (Persze, az ifjú kommunista téved, az elpusztult tetőszerkezet jelentős része a 13. században készült.) Le Bert, miután látta, hogy ebből nem fog jól kijönni, privátra állította át Twitter-fiókját.

A francia diákszervezet másik tagja, Hafsa Askar még Le Bert-tet is túllicitálta. Az ifjú muszlim azt írta: Az emberek elsírják magukat néhány fadarab miatt. Túlságosan is szeretitek a francia identitást, pedig igazából mindenki leszarja az egészet, csak ti, fehérkék deliráltok. [...] Leszarom a párizsi Notre-Dame-ot, mert leszarom a francia történelmet”.

A twitterezők (érthető módon) a muszlim fiatalt sem kímélték, így Le Bert-hez hasonlót lépett Askar is: letörölte a fiókját. A hölgy korábban arról is tweetelt, hogy „el kéne gázosítani az összes fehér embert, ezt az alsóbbrendű fajt”.

Az Unef elnöke, Mélanie Luce először védeni próbálta a mundér becsületét, később azonban a szervezet kénytelen volt elhatárolódni tagjai kijelentéseitől.
888.hu
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • A bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!
  Az európai baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert valójában a nemzeteket akarja felszámolni, márpedig Európa erejét a sikeres nemzetállamok adják. Meggyőződésem, hogy az előttünk álló évtizedben nem lehet úgy politizálni Magyarországon, hogy nem a migrációt tartjuk a legfontosabb kérdésnek. Ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok — nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Viktor miniszterelnök.
 • Még megvédhető a demokrácia és a szabadság
  Ez a vasárnapi EP-választás nem más, mint egy újabb népszavazás a betelepítési kvótáról, ahol a Fideszre leadott minden szavazat a nemzeti szuverenitás megvédését szolgálja.
 • Európai egyesült rémálmok
  Ma még sok száz millió realista európai reméli, hogy az Európai Egyesült Államok hirdetőinek, köztük Gyurcsány Ferenc feleségének nem lesz igaza.
MTI Hírfelhasználó