Nincs előrelépés a zuglói parkolási botrány ügyében
2019. április 19. 19:34

Nincs előrelépés a zuglói parkolási botrány ügyében. A téma a képviselő-testület rendkívüli ülésen került volna napirendre, miután kiderült, hogy két év alatt több mint 750 millió forintos veszteséget hozott a kerületnek, viszont már az ülés előtt vita alakult ki. A napirendi pontokat nem tudták elfogadni, így a rendkívüli ülés elmaradt – hangzott el az M1 Híradójában.

Mindenki mutogat mindenkire a zuglói parkolási botrányban – ezt mondta Várnai László önkormányzati képviselő a rendkívüli testületi ülés előtt. Kifejtette: a kerület parkolási rendszerét 2017-ben az MSZP erőltette át a közgyűlésen, Karácsony Gergely pedig polgármesterként jóváhagyta ezt.

Várnai emlékeztetett: egy embernek lett volna joga ezt megállítani, ez pedig a polgármester.

Február óta fokozódik a botrány Zuglóban, miután kiderült: két év alatt több mint 750 millió forintos veszteséget termelt a fizetős parkolás, mert a kerület egy, a szokásosnál lényegesen drágább ajánlatot fogadott el a parkolóórák üzemeltetésére.

A rendkívüli testületi ülést épp a parkolási rendszer visszásságai miatt is hívták össze. Karácsony Gergely rögtön az ülés elején napirendcserét javasolt. Ezt a testület nem fogadta el, sőt hosszas vita után a napirendi pontokat sem. Végül a rendkívüli ülést meg sem tartották.

Az egész magyar sajtó előtt „hülyét csinált magából” a képviselő-testület - jelentette ki Karácsony Gergely.

A parkolási rendszert vizsgáló bizottság felállításáról sem sikerült dönteni, és arról sem, hogy az önkormányzat vegye saját kézbe a parkolás üzemeltetését. A polgármester az ülés után azt hangoztatta, hogy szerinte Zuglóban nyereséges a fizetős parkolás.

Karácsony Gergely – egy MSZP-s javaslat alapján – ezt úgy képzeli el, hogy például 76 újabb parkolóórát szerelnének fel a kerületben. A parkolási övezet bővítése a tervek szerint 157 millió forintba kerülne. A politikus a javaslat részleteire ugyanakkor már nem tért ki.

Az Origo.hu információi szerint viszont a beterjesztett dokumentumokból kiderül az is, hogy erre a beszerzése is csak egyetlen ajánlattevő volt. Az a kft., amely a korábbi – ahogy fogalmaznak – „mutyigyanús” tendereket is megnyerte Zuglóban.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • A bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!
  Az európai baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert valójában a nemzeteket akarja felszámolni, márpedig Európa erejét a sikeres nemzetállamok adják. Meggyőződésem, hogy az előttünk álló évtizedben nem lehet úgy politizálni Magyarországon, hogy nem a migrációt tartjuk a legfontosabb kérdésnek. Ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok — nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Viktor miniszterelnök.
 • Negyedik EP-győzelmére készül a Fidesz–KDNP-szövetség
  A Fidesz európai parlamenti (EP-) listájáról többen újrázhatnak — egyesek nem is először — most vasárnap, mint ahány helyet összesen az ellenzéki pártok szerezhetnek a számukra legjobb forgatókönyvek szerint. A felmérések szerint a Fidesz—KDNP 13-14 mandátumot is elérhet, míg a DK kettő és a Momentum egy helye győzelemmel érhet fel a két kis párt számára. A vasárnapi EP-választás az MSZP és a Jobbik visszaszorulását, az LMP és a Párbeszéd kiesését hozhatja el.
 • Orbán Viktor: ők mind ott lesznek, "legyünk ott mi is!"
  A bevándorlás nemcsak "kulturális bajt hoz ránk", és nemcsak "a közbiztonságot rontja le", hanem "anyagilag megroppantaná" Magyarországot. A következő uniós költségvetésben el kellene érni, hogy ne a bevándorlásra fordítsák az európai adófizetők pénzét, hanem például családtámogatásra és fejlesztésekre.
MTI Hírfelhasználó