Baseball-ütővel verte apját
2019. április 20. 09:28

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki tavaly év végén okozott életveszélyes sérüléseket az őt rendszeresen zaklató édesapjának.

A vádirat szerint a vádlott édesanyjával élt szegedi ingatlanukban, ahonnan a szülők válása miatt az édesapja korábban már elköltözött. Ennek ellenére az apa több alkalommal is váratlanul megjelent az ingatlanban, ahol nem látták szívesen, ebből számtalan konfliktus alakult ki. A sértett egyébként italozó életmódot folytatott és agresszíven is viselkedett. ezért többször kellett őt elzavarni.

A férfi 2018. november 21-én este 9 óra körüli időben jelent meg ismételten a vádlott és édesanyja által lakott ingatlannál, majd a redőnyön bekopogtatva hívogatta a vádlottat, hogy jöjjön ki, mert vele szeretne beszélni. A vádlott felszólította apját, hogy távozzon el, nem akar vele találkozni, majd mivel a kérése nem talált meghallgatást, a házból kihozott egy közel 80 cm hosszúságú baseball ütőt és három alkalommal felsőtesten megütötte a sértettet, aki ezt követően elhagyta az ingatlant.

Másnap a férfi egy bevásárlóközpontban rosszul lett, a biztonsági őrök hívattak részére mentőt, majd súlyos, életveszélyes állapotban kórházba szállították. A sértetten lépszakadás miatt műtétet végeztek el és a lépét eltávolították. A sértett bordatörést is elszenvedett a vádlotti bántalmazás következtében, sérülései közvetlenül életveszélyesek voltak.

A főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

Vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

ugyeszseg.hu
Címkék:
 • Rebrov nem "A Nagy Edző"
  Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
 • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
  Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
 • Elhúzták a vasfüggönyt a páneurópai pikniken
  A 30 évvel ezelőtti események elemzésére, megértésére nem történt kísérlet Németországban és az Európai Unióban sem – így értékelte a páneurópai piknik óta eltelt időszakot Schmidt Mária történész a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság adásában. A Terror Háza Múzeum főigazgatója szerint ennek egyik oka, hogy a németek nem tudnak mit kezdeni a német egységgel.
 • Mindenki az álszent Richard Gere-en nevet
  Csúcsra jár a részvét-ipar. Most éppen az öregecskedő színészeket vetik be, így Richard Gere is megszakította nyaralását egy migránssimogatás erejéig. Bár csak ne tette volna!
 • Kozma Imre 1989-ről: Új reményt kaptak nálunk a keletnémetek
  Több tízezer keletnémet jött Magyarországra 1989 nyarán, mert az NDK-ban elterjedt a pletyka, hogy pár órára megnyitják az osztrák-magyar határt. Heteket, hónapokat táboroztak itt Magyarországon, hogy aztán innen újból eljussanak hazájuk nyugati részébe.
MTI Hírfelhasználó