Ausztrában helyi gyerekeket atrocitások érnek az óvodákban
2019. április 20. 10:11

Saját mikroközösségeiben él a bevándorlók egy jó része Bécsben, és nem is akarnak ezen változtatni, sokan még németül sem tanulnak meg – erről beszélt az M1-nek egy Ausztriában élő magyar férfi. Sőt, a több generáció óta ott élő bevándorlók között sem ritka, hogy gyermekeik egyáltalán nem beszélnek németül. Egy osztrák nagymama korábban szintén az M1-nek beszélt arról, hogy unokáját – a migránsok beilleszkedési gondjai miatt – az iskolában gyakran érik atrocitások – hangzott el az M1 Híradójában.

Ausztriába folyamatosan érkeznek a bevándorlók, a 2015 óta tartó, legújabb migrációs hullámmal is. Közülük sokan vannak olyanok, akik nem akarnak beilleszkedni – erről beszélt az M1 Híradójának egy Ausztriában élő magyar férfi. Szerinte ezek a bevándorlók egy saját, zárt közösségben élnek.

A magyar család hét éve költözött Ausztriába. Mindkét gyerek ott kezdte az iskolát, ők addigra megtanultak németül. A családapa szerint Bécsben a migrációs hátterű gyerekek száma már meghaladja az 50 százalékot. A legújabb hullámmal érkezők, de a több generáció óta ott élő bevándorlók között sem ritka, hogy gyermekeik nem beszélnek németül.

Tavaly szeptemberben egy bécsi tanárnő írt könyvet arról, hogy a szélsőséges meggyőződésű muszlim diákok hogyan próbálják befolyásolni az osztrák oktatást és, milyen fegyelmezési problémák adódnak. Kultúrharc az osztályteremben című könyvében kitér például arra is, hogy számos muszlim diák és a szüleik is egyre inkább egy radikális irányba fordultak.

Ezt az iszlamista terrortámadások is megerősítették. A tanárnő szerint ugyanis ezeknek a diákoknak erősebb az elkövetők iránti szimpátiája, mint az együttérzés az áldozatokkal. A nő harminc éve tanít Bécsben. Szerinte azért hallgat ezekről a problémákról a tanárok többsége, mert félnek attól, hogy iszlámellenesnek bélyegzik őket.

hirado.hu
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • A bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!
  Az európai baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert valójában a nemzeteket akarja felszámolni, márpedig Európa erejét a sikeres nemzetállamok adják. Meggyőződésem, hogy az előttünk álló évtizedben nem lehet úgy politizálni Magyarországon, hogy nem a migrációt tartjuk a legfontosabb kérdésnek. Ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok — nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Viktor miniszterelnök.
 • Még megvédhető a demokrácia és a szabadság
  Ez a vasárnapi EP-választás nem más, mint egy újabb népszavazás a betelepítési kvótáról, ahol a Fideszre leadott minden szavazat a nemzeti szuverenitás megvédését szolgálja.
 • Európai egyesült rémálmok
  Ma még sok száz millió realista európai reméli, hogy az Európai Egyesült Államok hirdetőinek, köztük Gyurcsány Ferenc feleségének nem lesz igaza.
MTI Hírfelhasználó