Ausztrában helyi gyerekeket atrocitások érnek az óvodákban
2019. április 20. 10:11

Saját mikroközösségeiben él a bevándorlók egy jó része Bécsben, és nem is akarnak ezen változtatni, sokan még németül sem tanulnak meg – erről beszélt az M1-nek egy Ausztriában élő magyar férfi. Sőt, a több generáció óta ott élő bevándorlók között sem ritka, hogy gyermekeik egyáltalán nem beszélnek németül. Egy osztrák nagymama korábban szintén az M1-nek beszélt arról, hogy unokáját – a migránsok beilleszkedési gondjai miatt – az iskolában gyakran érik atrocitások – hangzott el az M1 Híradójában.

Ausztriába folyamatosan érkeznek a bevándorlók, a 2015 óta tartó, legújabb migrációs hullámmal is. Közülük sokan vannak olyanok, akik nem akarnak beilleszkedni – erről beszélt az M1 Híradójának egy Ausztriában élő magyar férfi. Szerinte ezek a bevándorlók egy saját, zárt közösségben élnek.

A magyar család hét éve költözött Ausztriába. Mindkét gyerek ott kezdte az iskolát, ők addigra megtanultak németül. A családapa szerint Bécsben a migrációs hátterű gyerekek száma már meghaladja az 50 százalékot. A legújabb hullámmal érkezők, de a több generáció óta ott élő bevándorlók között sem ritka, hogy gyermekeik nem beszélnek németül.

Tavaly szeptemberben egy bécsi tanárnő írt könyvet arról, hogy a szélsőséges meggyőződésű muszlim diákok hogyan próbálják befolyásolni az osztrák oktatást és, milyen fegyelmezési problémák adódnak. Kultúrharc az osztályteremben című könyvében kitér például arra is, hogy számos muszlim diák és a szüleik is egyre inkább egy radikális irányba fordultak.

Ezt az iszlamista terrortámadások is megerősítették. A tanárnő szerint ugyanis ezeknek a diákoknak erősebb az elkövetők iránti szimpátiája, mint az együttérzés az áldozatokkal. A nő harminc éve tanít Bécsben. Szerinte azért hallgat ezekről a problémákról a tanárok többsége, mert félnek attól, hogy iszlámellenesnek bélyegzik őket.

hirado.hu
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Theresa May bejelentette lemondását
  A potenciális jelöltként számon tartott lehetséges utódok között szerepel Boris Johnson volt külügyminiszter, a keményvonalas tory Brexit-tábor zászlóvivője - aki a felmérések szerint a legnépszerűbb a párttagság körében -, valamint Michael Gove környezetvédelmi miniszter, Amber Rudd munkaügyi miniszter, Sajid Javid belügyminiszter, Dominic Raab volt Brexit-ügyi miniszter, Jeremy Hunt külügyminiszter és Penny Mordaunt védelmi miniszter.
 • Védelmi eszközök a hibrid háborúban
  Nagy mennyiségű fegyverhez is juthatnak, ha elérnek egy kritikus tömeget és európai bázisú laktanyákat foglalnak el. Az így megszerzett fegyverekkel pedig konkrét támadást indíthatnak európai célpontok ellen.
 • Orbán: mindent megteszek az EPP sikeréért
  Nem akarja, hogy az EPP a politikai baloldallal kösse össze a sorsát, mert ez az oldal olyan dolgokat képvisel, amelyek "tönkreteszik Európát, Németországot is". A baloldal nem feltartóztatni akarja a migrációt, hanem támogatni, és egy "európai szocializmust" javasol, amelynek az árát a németek, és kisebb mértékben a közép-európaiak is megfizetnék.
MTI Hírfelhasználó