A helyi rendőrség migránsokat tartóztatott fel Észak-Görögországban
2019. április 20. 23:04

A rendőrség több tíz, dokumentumok nélküli migránsra bukkant egy lopott rendszámmal közlekedő teherautóban Görögország északi részén – közölték a hatóságok szombaton.

Az előző nap történt esetről elmondták, hogy a járművet 30 kilométerre Szalonikitől állították meg azért, mert olyan bolgár rendszámtáblával közlekedett, amelynek ellopását bejelentették. Az autó rakterében, néhány doboz mögött, 59 illegális bevándorló tartózkodott. A csoport fele Szomáliából való, mások Afganisztánból, Bangladesből, Egyiptomból, Eritreából, Irakból, Palesztinából és Szudánból érkeztek.

Az illegális bevándorlók elmondták, hogy 1500 eurót fizettek fejenként Törökországban egy embercsempésznek, aki segített nekik átjutni csónakkal a határon Görögországba, mielőtt a teherautóra felszálltak volna.

A 61 éves bolgár vezetőt őrizetbe vették.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Ne engedjük be a PC-diktatúrát a magánbeszélgetésekbe
    Bizonyos területeken a pártállam szókimondóbb volt, mint a „demokrácia”. Konkrét esetben az is megtörtént, hogy jogász professzor asszony annak idején tankönyvet írt arról, amelynek utóbb, miután liberálissá vedlett, még létezését is hisztérikusan tagadta.
  • Elszállt egy hajó a szélben
    Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
MTI Hírfelhasználó