A 25. Katonadal Fesztivál Abasáron
2019. április 21. 00:11

Az idén immár a huszonötödik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Katona- és Bordalfesztivált a Mátraalja híres borfalujában, Abasáron. A község önkormányzata minél több érdeklődőt hív a május 18-án és 19-én sorra kerülő nagy múltú, különleges élményt kínáló rendezvényre. A hagyományőrző kórusok és katonazenekarok bemutatkozása mellett vásári forgataggal, nyitott pincékkel és konyhaművészeti finomságokkal is várják a szervezők a családokat.

Résztvevőként is lehet jelentkezni május 7-éig, keddig. Kórusok, népdalkörök, népzenei együttesek, tánccsoportok feliratkozását várják a községházán. Jelentkezni a katonadalfesztival@gmail.com E-levélcímen lehet, regisztrációs lapot válaszlevélben kapnak a föllépni akarók. A fesztivált Kámán Árpád, az Abasári Hagyományőrző Dalkör kórusvezetője alapította, szakmai kérdésekben hozzá lehet fordulni.

A rendezvény mindkét napon szentmisével kezdődik.

A török kortól a kuruc koron át a Horthy-kor dalaiig, a két világháború katonanótáin át a híres filmdalokig több zenei anyaggal lehet jelentkezni.
 

gondola
Címkék:
 • Rebrov nem "A Nagy Edző"
  Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
 • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
  Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
 • Elhúzták a vasfüggönyt a páneurópai pikniken
  A 30 évvel ezelőtti események elemzésére, megértésére nem történt kísérlet Németországban és az Európai Unióban sem – így értékelte a páneurópai piknik óta eltelt időszakot Schmidt Mária történész a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság adásában. A Terror Háza Múzeum főigazgatója szerint ennek egyik oka, hogy a németek nem tudnak mit kezdeni a német egységgel.
 • Mindenki az álszent Richard Gere-en nevet
  Csúcsra jár a részvét-ipar. Most éppen az öregecskedő színészeket vetik be, így Richard Gere is megszakította nyaralását egy migránssimogatás erejéig. Bár csak ne tette volna!
 • Kozma Imre 1989-ről: Új reményt kaptak nálunk a keletnémetek
  Több tízezer keletnémet jött Magyarországra 1989 nyarán, mert az NDK-ban elterjedt a pletyka, hogy pár órára megnyitják az osztrák-magyar határt. Heteket, hónapokat táboroztak itt Magyarországon, hogy aztán innen újból eljussanak hazájuk nyugati részébe.
MTI Hírfelhasználó