A 25. Katonadal Fesztivál Abasáron
2019. április 21. 00:11

Az idén immár a huszonötödik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Katona- és Bordalfesztivált a Mátraalja híres borfalujában, Abasáron. A község önkormányzata minél több érdeklődőt hív a május 18-án és 19-én sorra kerülő nagy múltú, különleges élményt kínáló rendezvényre. A hagyományőrző kórusok és katonazenekarok bemutatkozása mellett vásári forgataggal, nyitott pincékkel és konyhaművészeti finomságokkal is várják a szervezők a családokat.

Résztvevőként is lehet jelentkezni május 7-éig, keddig. Kórusok, népdalkörök, népzenei együttesek, tánccsoportok feliratkozását várják a községházán. Jelentkezni a katonadalfesztival@gmail.com E-levélcímen lehet, regisztrációs lapot válaszlevélben kapnak a föllépni akarók. A fesztivált Kámán Árpád, az Abasári Hagyományőrző Dalkör kórusvezetője alapította, szakmai kérdésekben hozzá lehet fordulni.

A rendezvény mindkét napon szentmisével kezdődik.

A török kortól a kuruc koron át a Horthy-kor dalaiig, a két világháború katonanótáin át a híres filmdalokig több zenei anyaggal lehet jelentkezni.
 

gondola
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • A magyarok elsöprő többsége változást szeretne
  A magyarok döntő része elégedetlen az Unió migrációs válságkezelésével és változást akar az Európai Unióban. A pártpreferencia adatok alapján magabiztos Fidesz-KDNP győzelem várható a vasárnapi európai parlamenti választásokon – derül ki a Századvég Alapítvány közvélemény-kutatásából.
 • Az ENSZ kiesett a szerepköréből
  Az ENSZ több mint hét évtizedes fennállása alatt éppen csak a létrejöttekor kitűzött célját és feladatát, a béke fenntartását és a konfliktusok megoldását volt képtelen elvégezni.
 • Áder: Magyarország legyen erős, független és szabad!
  A honvédelem napja annak a tiszta, egyszerű és világos akaratnak az ünnepe, hogy Magyarország legyen erős, független és szabad - mondta Áder János köztársasági elnök kedden, a budai Várban rendezett ünnepségen, amelyen csapatzászlót adományozott a Magyar Honvédség Parancsnokságának. Azt kérte a honvédektől, legyenek büszkék erre a zászlóra, mert az az összetartozásuk kifejezése mellett az 1848 májusában megszületett modern magyar hadsereg örökségét is megtestesíti.
MTI Hírfelhasználó