Johannis magyarul üzent az ünneplő erdélyieknek
2019. április 22. 08:58

Klaus Johannis államfő és felesége, Carmen a húsvéti szentmisén vett részt vasárnap reggel a nagyszebeni Szentháromság-plébániatemplomban. Az elnök magyarul is üzent a híveknek.

„Krisztus feltámadott!, Frohe Ostern!, Boldog húsvéti ünnepeket! kívánok azoknak a keresztényeknek, akik ma ünneplik az Úr feltámadását. Azoknak pedig, akik a virágvasárnapot ünnepelik ma, boldog ünnepet, szép virágvasárnapot kívánok” –  mondta Johannis három nyelven újságíróknak, mielőtt belépett a templomba – írta a kronika.ro.

A német származású államfő evangélikus vallású, felesége, Carmen pedig görögkatolikus. Klaus Johannis elődeivel ellentétben nemigen szokott üzeneteket megfogalmazni a magyarságnak: egyik legnagyobb nemzeti ünnepünkön, március 15-én sem tette ezt meg – emlékeztett a portál.

hirado.hu - kronika.ro
Címkék:
  • Életben akar maradni – rasszista!
    A híres brit történész, Paul Johnson már 1983-ban megírta: „Ám a hetvenes évekre az ENSZ korrupt és demoralizált szervezet lett, és rosszul átgondolt beavatkozásaival inkább előmozdította, mint gátolta a kegyetlenséget.” (A modern kor, XX. Század Intézet, 2000.; 793. oldal)
  • Putyin téved, a liberalizmus nem elavult, hanem...
    Az úgynevezett „liberalizmus” ma is világhatalomra törekszik, éppúgy, ahogy egykor a világ egyhatodát uraló kommunizmus. Ebben is hasonlít egymásra a „liberalizmus” és a kommunizmus.
MTI Hírfelhasználó