Díszüvegablakokat kapott a dunaújvárosi templom
2019. április 23. 09:09

A Dunaújvárosi Krisztus Király plébániatemplom három hatalmas színes díszüvegablakot kapott. Az ablakok püspöki megáldása: 2019. május 18-án 10 órakor kerül sorra.

Az alkotó Bráda Tibor a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszttel és Munkácsy-díjjal kitüntetett festő- és üvegművész és felesége Deák Ilona, festőművész, valamint lánya Bráda Enikő keramikus és tanítványai: Sipeki Zoltán és Winkler Nemes Gábor.

Adományozók: a dunaújvárosi hívek és Edmund Meiser dunaújvárosi bajor vállalkozó.

A megbízó és a tematika megálmodója: Baltási Nándor plébános.

A 7,4 m x 4,5 méteres ablakok üzenetei: 1. ablak: Krisztus, a Világmindenség ura és teremtője a mi királyunk (a templom titulusa),  a Boldogságos Szent Szűz, az Istenanya  a legfőbb közbenjárónk. Ők ketten jelennek meg a Jessze ősatyától kinövő Jessze Fája csúcsán, ahogy a próféták megjövendölték.

2. ablak: Szent István király, Boldog Gizella királyné és Szent Imre herceg. Jobbról Szent Gellért püspök. Ők 1000 évvel ezelőtt megteremtették Hazánk méltó helyét, tekintélyét Európában.

3. ablak: IV. Béla király és a négy szent lánya. A kép felirata: Boldogok a tisztaszívűek, mert ők meglátják Istent...

A Sztálinvárosból lett Dunaújváros ezzel a három ablakkal köszöntötte 2019 Húsvétját:

gondola
Címkék:
  • Rebrov nem "A Nagy Edző"
    Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
  • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
    Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
MTI Hírfelhasználó