Díszüvegablakokat kapott a dunaújvárosi templom
2019. április 23. 09:09

A Dunaújvárosi Krisztus Király plébániatemplom három hatalmas színes díszüvegablakot kapott. Az ablakok püspöki megáldása: 2019. május 18-án 10 órakor kerül sorra.

Az alkotó Bráda Tibor a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszttel és Munkácsy-díjjal kitüntetett festő- és üvegművész és felesége Deák Ilona, festőművész, valamint lánya Bráda Enikő keramikus és tanítványai: Sipeki Zoltán és Winkler Nemes Gábor.

Adományozók: a dunaújvárosi hívek és Edmund Meiser dunaújvárosi bajor vállalkozó.

A megbízó és a tematika megálmodója: Baltási Nándor plébános.

A 7,4 m x 4,5 méteres ablakok üzenetei: 1. ablak: Krisztus, a Világmindenség ura és teremtője a mi királyunk (a templom titulusa),  a Boldogságos Szent Szűz, az Istenanya  a legfőbb közbenjárónk. Ők ketten jelennek meg a Jessze ősatyától kinövő Jessze Fája csúcsán, ahogy a próféták megjövendölték.

2. ablak: Szent István király, Boldog Gizella királyné és Szent Imre herceg. Jobbról Szent Gellért püspök. Ők 1000 évvel ezelőtt megteremtették Hazánk méltó helyét, tekintélyét Európában.

3. ablak: IV. Béla király és a négy szent lánya. A kép felirata: Boldogok a tisztaszívűek, mert ők meglátják Istent...

A Sztálinvárosból lett Dunaújváros ezzel a három ablakkal köszöntötte 2019 Húsvétját:

gondola
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Orbán Viktor reméli, a bevándorlást ellenzők egész Európában megerősödnek
  Orbán Viktor miniszterelnök azt reméli, hogy az európai parlamenti (EP-) választáson a bevándorlást ellenző erők egész Európában megerősödnek, és a bevándorlást ellenző politikai vezetők jutnak jóval nagyobb szerephez a következő öt évben.
 • Nemzetközi részvételi adatok és nem hivatalos eredmények
  Ma huszonegy uniós tagállamban – köztük Magyarországon – tartanak európai uniós választásokat. Hét országban már korábban megtartották az Európa jövője szempontjából kulcsfontosságú voksolást, és egyes tagállamok esetében pedig már az eredményekre vonatkozó becslések is rendelkezésre állnak.
 • A bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!
  Az európai baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert valójában a nemzeteket akarja felszámolni, márpedig Európa erejét a sikeres nemzetállamok adják. Meggyőződésem, hogy az előttünk álló évtizedben nem lehet úgy politizálni Magyarországon, hogy nem a migrációt tartjuk a legfontosabb kérdésnek. Ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok — nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Viktor miniszterelnök.
MTI Hírfelhasználó