Jégtömbön utazott 700 kilométert a jegesmegve
2019. április 23. 14:42

Az állat Oroszország távol-keleti részéből kóborolt el 700 kilométernyire. Kamcsatkán vették észre az ott élők, ahol nagy riadalmat keltett.

A medvét egy építkezésen találták meg, amit kutyákkal őriznek. Az állatot az vonzotta oda, hogy a kutyákat hallal etették. A jegesmedve nem tudott ellenállni ennek, és felette a kutyák összes eledelét, még az sem zavarta, hogy közben a kutyák megtámadták.

Végül az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának munkatársai elkábították a jegesmedvét, egy ketrecbe helyezték el, majd helikopterrel visszavitték oda, ahonnan eljött.

Állatvédők szerint Umka egy úszó jégtömbön rekedt a Bering- tengeren, így tudott természetes élőhelyétől ilyen messzire eljutni.

hirado.hu
Címkék:
  • Rebrov nem "A Nagy Edző"
    Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
  • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
    Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
MTI Hírfelhasználó