Észak-kaukázusi terrorista csoportot fogott el az FSZB
2019. április 23. 17:41

Az Iszlám Állam terrorszevezet egy észak-kaukázusi titkos sejtének leleplezéséről számolt be kedden az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közösségi kapcsolatok osztálya.

Az öttagú csoport a közlemény szerint a rendőrség elleni terrortámadásokra készült a csecsenföldi Groznijban és a dagesztáni Kaszpijszkban. A terroristák azt tervezték, hogy az internetről letöltött útmutatás alapján pokolgépet készítenek.
   
A csoport tagjait - az FSZB-nek a rajtaütésről készített videófelvételének tanúsága szerint fiatalembereket - Groznijban és Mahacskalában vették őrizetbe és illegális fegyverbirtoklás címén indítottak ellenük eljárását. A gyanúsítottaktól egy házi készítősű revolvert, hat kézigránátot, három rohamkést, három Kalasnyikov-tárat, több mint 80 lőszert, valamint "szuicíd természetű felvételeket" foglaltak le.

MTI
Címkék:
  • Rebrov nem "A Nagy Edző"
    Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
  • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
    Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
MTI Hírfelhasználó