Karácsony kiállt a régi rágcsálóirtó cég mellett
2019. április 24. 15:42

Egyelőre nem jut pluszforráshoz a főváros patkányirtásával megbízott cég, mert nem született erről döntés a Fővárosi Közgyűlés közbeszerzési bizottságának szerdai ülésén - közölte Karácsony Gergely (Párbeszéd) a bizottság tagja, Zugló polgármestere az ülést követő sajtótájékoztatón.

Azért nem hagyták jóvá a határozatot, mert a fideszes képviselők egy részének távolmaradása miatt nem sikerült elfogadni az ülés napirendjét - mondta.

Úgy vélekedett: ma Budapest egyik legfontosabb ügye, hogy megmarad-e patkánymentes városnak vagy hozzá kell szoknunk az utcán szaladgáló állatokhoz.

Eközben a főváros vezetői megpróbálják elfedni a tényeket, folyamatosan érthetetlen döntéseket hoznak, amivel bevallják, hogy képtelenek a probléma megoldására - tette hozzá.

Érthetetlen ez a magatartás, mert az illetékes kormányhivatal már tavaly októberben jelezte a fővárosnak a patkányok tarthatatlan elszaporodását - jelentette ki. A közgyűlés már decemberben döntött az irtás felgyorsításához szükséges pluszforrás biztosításáról, ám az ehhez szükséges szerződésmódosítás máig nem született meg - jelezte.

Karácsony Gergely közölte: Tarlós István főpolgármester múlt heti sajtótájékoztatóján valótlanul állította, hogy a patkányirtással megbízott konzorcium már megkapta a pluszforrást, és az az állítása sem igaz, hogy a patkányészleléssel kapcsolatos lakossági bejelentések száma a korábbi szintre visszaesett. Ezzel teljesen ellentétes adatai vannak a patkánymentesítéssel megbízott vállalkozásnak, és ellentmondanak ennek a sűrűsödő lakossági bejelentések is - tette hozzá.

Az is érthetetlen, hogy miért vonta el a főváros tavaly attól a cégtől a patkánymentesítést, amelyik 47 éve kifogástalanul teljesítette a feladatot.

Az ellenzéki politikus egyben felszólította a kormányt: valljon színt arról, milyen mértékű közegészségügyi problémát jelent a patkányok elszaporodása a fővárosban, valós adat-e, hogy megtízszereződött a patkányok száma Budapesten.

A sajtótájékoztatón Trippon Norbert (MSZP) a közbeszerzési bizottság elnöke közölte, hogy keddre újra összehívja a testület ülését.

MTI
Címkék:
  • Elszállt egy hajó a szélben
    Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
  • Megbukott a PC-szóhasználat
    Új körülmény van ugyanis: rengeteg a kamera, és sok jó minőségű videó egyértelművé teszi a bűntényt és a bűnöző személyét, még a jogerős bírósági ítélet előtt.
MTI Hírfelhasználó