Karácsony kiállt a régi rágcsálóirtó cég mellett
2019. április 24. 15:42

Egyelőre nem jut pluszforráshoz a főváros patkányirtásával megbízott cég, mert nem született erről döntés a Fővárosi Közgyűlés közbeszerzési bizottságának szerdai ülésén - közölte Karácsony Gergely (Párbeszéd) a bizottság tagja, Zugló polgármestere az ülést követő sajtótájékoztatón.

Azért nem hagyták jóvá a határozatot, mert a fideszes képviselők egy részének távolmaradása miatt nem sikerült elfogadni az ülés napirendjét - mondta.

Úgy vélekedett: ma Budapest egyik legfontosabb ügye, hogy megmarad-e patkánymentes városnak vagy hozzá kell szoknunk az utcán szaladgáló állatokhoz.

Eközben a főváros vezetői megpróbálják elfedni a tényeket, folyamatosan érthetetlen döntéseket hoznak, amivel bevallják, hogy képtelenek a probléma megoldására - tette hozzá.

Érthetetlen ez a magatartás, mert az illetékes kormányhivatal már tavaly októberben jelezte a fővárosnak a patkányok tarthatatlan elszaporodását - jelentette ki. A közgyűlés már decemberben döntött az irtás felgyorsításához szükséges pluszforrás biztosításáról, ám az ehhez szükséges szerződésmódosítás máig nem született meg - jelezte.

Karácsony Gergely közölte: Tarlós István főpolgármester múlt heti sajtótájékoztatóján valótlanul állította, hogy a patkányirtással megbízott konzorcium már megkapta a pluszforrást, és az az állítása sem igaz, hogy a patkányészleléssel kapcsolatos lakossági bejelentések száma a korábbi szintre visszaesett. Ezzel teljesen ellentétes adatai vannak a patkánymentesítéssel megbízott vállalkozásnak, és ellentmondanak ennek a sűrűsödő lakossági bejelentések is - tette hozzá.

Az is érthetetlen, hogy miért vonta el a főváros tavaly attól a cégtől a patkánymentesítést, amelyik 47 éve kifogástalanul teljesítette a feladatot.

Az ellenzéki politikus egyben felszólította a kormányt: valljon színt arról, milyen mértékű közegészségügyi problémát jelent a patkányok elszaporodása a fővárosban, valós adat-e, hogy megtízszereződött a patkányok száma Budapesten.

A sajtótájékoztatón Trippon Norbert (MSZP) a közbeszerzési bizottság elnöke közölte, hogy keddre újra összehívja a testület ülését.

MTI
Címkék:
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Nem érték el az elképzelt kihasználtságot a kerékpársávok
  Bár Budapest főpolgármestere gyakorló biciklistának tartja magát, gyanítottuk, hogy a Nagykörúton felfestett kerékpársávok nem igazán alkalmasak a nyugodt, biztonságos, egészséges tekerésre. Biztos, ami biztos, megnéztük, hányan használják ezeket. Nem sokan.
 • Csanád vezér érkezése
  Szülőmegyém mostantól kiegészülve a Dél-Alföld egyik régi magyar varázstájékával: Csongrád-Csanád megye.
 • Trianon 100 - Vérző Magyarország 8. rész
  A budapesti Nemzeti Színház Buda vagy Pest erejéből sohasem jöhetett volna létre. Déryné, aki koronatanú ebben a kérdésben, igazat mond, amikor azt állítja, hogy a magyar színjátszást Kolozsvár teremtette meg és Kassa nevelte föl, - a magyar színi kultúrának ez a két Nándorfehérvára - írja nagyszerű tanulmányában Hevesi Sándor dramaturg, rendező és színigazgató, a magyar színház egykori megújítója. Ez alkalommal a színháztörténetet idézzük, mert ez is összefügg Trianonnal.
MTI Hírfelhasználó