Itt a nyár, de meddig tart?
2019. április 25. 08:49

Csütörtökön és pénteken kisebb körzetekben 30 fokig is melegedhet a levegő – egy melegrekord is megdőlhet –, majd a péntek este érkező hidegfront nyomán mérséklődik a nappali felmelegedés. A legmelegebb tájakon még a hidegfrontot követően sem esik 20 fok alá a legmagasabb nappali hőmérséklet. Csütörtökön, Szent Márk napján, ha a fülemüle hallgat, akkor változó tavasz várható, ha énekel, dalával csodás tavaszt hirdet.

Csütörtök éjjel a Dunától keletre még lesznek felhős körzetek, másutt általában gyengén felhős vagy derült lesz az ég. Az éjszaka első felében a középső országrészben, majd egyre inkább északkeleten fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Több helyen marad élénk vagy erős a déli szél. A hőmérséklet általában 10 és 14 fok közé csökken, de kisebb körzetekben 10 fok alá is hűlhet a levegő.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Csütörtökön napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Zápor, zivatar főleg a középső tájakon alakulhat ki néhol. A délnyugati, déli szél nagy területen megerősödik, az Alpokalján és a Kisalföldön viharos közeli lökések is lehetnek. A hőmérséklet 23 és 28 fok közé emelkedik.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

hirado.hu - met.hu
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Áder János a gödöllői Természetfilm Fesztiválon
  Az idén minden eddiginél többet, csaknem 1500 filmet neveztek be, ez pedig jól mutatja a gödöllői mustra egyre növekvő rangját. Példaként említette, hogy a világhírű alkotó, David Attenborough harmadik alkalommal van jelen Gödöllőn vagy saját produkcióval, vagy a részvételével készült filmmel.
 • Orránál fogva
  Dobrev most listavezetőként ott folytatja, ahol a férje abbahagyta.
 • Varga: az unió a brüsszeli adminisztráció foglya
  Felidézte: a lisszaboni stratégia arról szólt, hogy 2010-re az EU legyen a világ legfejlettebb és legversenyképesebb régiója. Kilenc évvel később "embert nem találunk" a földön, aki ezt mondaná - tette hozzá.
MTI Hírfelhasználó