Toroczkai: "életveszélyes" az Opre Roma Párt terve
2019. április 26. 11:19

Az alkotmányos rend megdöntésére irányuló kísérlet miatt tett feljelentést az M1 csatorna péntek reggeli műsora szerint a Mi Hazánk Mozgalom, a felvetésre Toroczkai László, a párt elnöke elmondta, a Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön öt órán keresztül hallgatta ki az ügyben, az NNI ezután dönti el, hogy milyen irányba haladhat a nyomozás.

Hozzátette, a kihallgatáson kérdezték tőle, hogy az Opre Roma Párt mögött kik állhatnak, de szerinte ez nem az ő dolga, hanem a Nemzeti Nyomozó Iroda hatásköre, hogy kiderítse.

A pártelnök kitért arra is, "életveszélyes" az Opre Roma Párt terve, amely szerint négy megye - Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg - területén roma tartományt hozna létre. Ebben a négy megyében a cigányság a lakosság kevesebb mint ötven százalékát teszi ki, ezért csak antidemokratikusan, akár erőszak árán lehetne ezt megvalósítani - hangsúlyozta.

Amikor márciusban emiatt feljelentést tett - mondta -, megfenyegették, hogy ha megpróbálja megakadályozni a tervet, annak polgárháború lesz a vége. Ezzel nemcsak őt, hanem a magyarságot is megfenyegették - jelentette ki Toroczkai László.

Az elnök beszélt arról is, hogy az Európai Parlamentben a cigányság kérdésére is felhívná a figyelmet a Mi Hazánk Mozgalom, ha az európai parlamenti (EP-) választásokon sikerül mandátumot szereznie.

Toroczkai László azt mondta: a Mi Hazánk az egyedüli párt, amely szerint a magyar-cigány együttélés kérdése nincs megoldva, a cigánybűnözést pedig fel kell számolni.
A Jobbik balliberális párttá változva elfelejtette ezt a problémát, a Fidesznek pedig kilenc év alatt nem sikerült megoldania - vélekedett.

Amíg a nyugat-európai országok elszívják innen a dolgozó embereket, addig a cigányságot visszadeportálják Magyarországra és a környező államokba - fogalmazott. Néhány évtizeden belül az ország egyes részein többségbe kerülhet a cigányság - tette hozzá.

Beszélt arról, a párt programjának része az is, hogy csak olyan pártok indulhassanak bármilyen választáson, amelyeknek van programjuk, az indulókat pedig miniszterelnöki vitára köteleznék.

Toroczkai László kijelentette: arra számít, hogy május 26-án sikerül mandátumot szerezniük az Európai Parlamentbe, mert a Mi Hazánk az elsők között gyűjtötte össze a húszezer aláírást.

MTI - M1
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Theresa May bejelentette lemondását
  A potenciális jelöltként számon tartott lehetséges utódok között szerepel Boris Johnson volt külügyminiszter, a keményvonalas tory Brexit-tábor zászlóvivője - aki a felmérések szerint a legnépszerűbb a párttagság körében -, valamint Michael Gove környezetvédelmi miniszter, Amber Rudd munkaügyi miniszter, Sajid Javid belügyminiszter, Dominic Raab volt Brexit-ügyi miniszter, Jeremy Hunt külügyminiszter és Penny Mordaunt védelmi miniszter.
 • Védelmi eszközök a hibrid háborúban
  Nagy mennyiségű fegyverhez is juthatnak, ha elérnek egy kritikus tömeget és európai bázisú laktanyákat foglalnak el. Az így megszerzett fegyverekkel pedig konkrét támadást indíthatnak európai célpontok ellen.
 • Orbán: mindent megteszek az EPP sikeréért
  Nem akarja, hogy az EPP a politikai baloldallal kösse össze a sorsát, mert ez az oldal olyan dolgokat képvisel, amelyek "tönkreteszik Európát, Németországot is". A baloldal nem feltartóztatni akarja a migrációt, hanem támogatni, és egy "európai szocializmust" javasol, amelynek az árát a németek, és kisebb mértékben a közép-európaiak is megfizetnék.
MTI Hírfelhasználó