Toroczkai: "életveszélyes" az Opre Roma Párt terve
2019. április 26. 11:19

Az alkotmányos rend megdöntésére irányuló kísérlet miatt tett feljelentést az M1 csatorna péntek reggeli műsora szerint a Mi Hazánk Mozgalom, a felvetésre Toroczkai László, a párt elnöke elmondta, a Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön öt órán keresztül hallgatta ki az ügyben, az NNI ezután dönti el, hogy milyen irányba haladhat a nyomozás.

Hozzátette, a kihallgatáson kérdezték tőle, hogy az Opre Roma Párt mögött kik állhatnak, de szerinte ez nem az ő dolga, hanem a Nemzeti Nyomozó Iroda hatásköre, hogy kiderítse.

A pártelnök kitért arra is, "életveszélyes" az Opre Roma Párt terve, amely szerint négy megye - Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg - területén roma tartományt hozna létre. Ebben a négy megyében a cigányság a lakosság kevesebb mint ötven százalékát teszi ki, ezért csak antidemokratikusan, akár erőszak árán lehetne ezt megvalósítani - hangsúlyozta.

Amikor márciusban emiatt feljelentést tett - mondta -, megfenyegették, hogy ha megpróbálja megakadályozni a tervet, annak polgárháború lesz a vége. Ezzel nemcsak őt, hanem a magyarságot is megfenyegették - jelentette ki Toroczkai László.

Az elnök beszélt arról is, hogy az Európai Parlamentben a cigányság kérdésére is felhívná a figyelmet a Mi Hazánk Mozgalom, ha az európai parlamenti (EP-) választásokon sikerül mandátumot szereznie.

Toroczkai László azt mondta: a Mi Hazánk az egyedüli párt, amely szerint a magyar-cigány együttélés kérdése nincs megoldva, a cigánybűnözést pedig fel kell számolni.
A Jobbik balliberális párttá változva elfelejtette ezt a problémát, a Fidesznek pedig kilenc év alatt nem sikerült megoldania - vélekedett.

Amíg a nyugat-európai országok elszívják innen a dolgozó embereket, addig a cigányságot visszadeportálják Magyarországra és a környező államokba - fogalmazott. Néhány évtizeden belül az ország egyes részein többségbe kerülhet a cigányság - tette hozzá.

Beszélt arról, a párt programjának része az is, hogy csak olyan pártok indulhassanak bármilyen választáson, amelyeknek van programjuk, az indulókat pedig miniszterelnöki vitára köteleznék.

Toroczkai László kijelentette: arra számít, hogy május 26-án sikerül mandátumot szerezniük az Európai Parlamentbe, mert a Mi Hazánk az elsők között gyűjtötte össze a húszezer aláírást.

MTI - M1
Címkék:
 • Rebrov nem "A Nagy Edző"
  Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
 • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
  Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
 • Elhúzták a vasfüggönyt a páneurópai pikniken
  A 30 évvel ezelőtti események elemzésére, megértésére nem történt kísérlet Németországban és az Európai Unióban sem – így értékelte a páneurópai piknik óta eltelt időszakot Schmidt Mária történész a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság adásában. A Terror Háza Múzeum főigazgatója szerint ennek egyik oka, hogy a németek nem tudnak mit kezdeni a német egységgel.
 • Mindenki az álszent Richard Gere-en nevet
  Csúcsra jár a részvét-ipar. Most éppen az öregecskedő színészeket vetik be, így Richard Gere is megszakította nyaralását egy migránssimogatás erejéig. Bár csak ne tette volna!
 • Kozma Imre 1989-ről: Új reményt kaptak nálunk a keletnémetek
  Több tízezer keletnémet jött Magyarországra 1989 nyarán, mert az NDK-ban elterjedt a pletyka, hogy pár órára megnyitják az osztrák-magyar határt. Heteket, hónapokat táboroztak itt Magyarországon, hogy aztán innen újból eljussanak hazájuk nyugati részébe.
MTI Hírfelhasználó