48 órát adott az MSZP a közmédiának
2019. május 15. 00:36

Mivel a köztévé május 4-én az FTC-Újpest meccs szünetében leadta a Fidesz legújabb kampányvideóját, az MSZP levelet írt a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt-nek és az MTVA-nak, hogy mivel a pártnak is elkészült a kampányvideója, azt is hozza le a köztévé az esélyegyenlőség jegyében, amire a közmédiát a választási eljárásról szóló törvény kötelezi - írta hvg.hu.

A párt hivatkozik a Kúria mai állásfoglalására, amely szerint az eredeti hangsáv helyett narrátor alkalmazása szerkesztésnek minősül, így a videó levetítése nem politikai reklám, hanem tudósítás. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Kúria a mai felülvizsgálatában nem fogadta el ezt az érvelést önmagában, hanem a Médiahatóság értelmezését vette át, mely szerint az egyperces híradótól nem várható el, hogy teljes körűen adjon esélyt egy-egy témában mindenkinek, ami törvényi kötelessége a közmédiának.

„A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség sugárzott kampányfilmjéhez hasonlóan, a filmünk üzenetének tömörítéséhez, annak kevésbé lényeges elemeinek kivágásához, a kampányfilm főbb üzeneteit felerősítő narrátor alkalmazásához a Magyar Szocialista Párt is hozzájárul” - áll a párt levelében, de hozzáteszik, a kampányfilm szerkesztett változatát a megjelenés előtt szeretnék látni.

„Kérjük szíves írásbeli, 48 órán belüli visszajelzésüket, hogy pontosan mikor és hol (M1 és/vagy M4) kerül sor a Magyar Szocialista Párt kampányfilmjének bemutatására” - zárul a párt levele.

168 óra
Címkék:
  • Két majom
    Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
  • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
    Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
MTI Hírfelhasználó