Karácsony: Tarlós nem mond igazat a patkányhelyzetről
2019. május 15. 17:42

Karácsony Gergely zuglói polgármester szerint Tarlós István főpolgármester nem mond igazat a fővárosi patkányhelyzetről.

Az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje a főpolgármesternek szerdán az M1 aktuális csatornának adott interjújára reagált, amelyben Tarlós István arról beszélt: május 8-án elindult a "többletirtás", a hatóság írásban nyilatkozott, hogy semmiféle egészségügyi vészhelyzet nincs. A főpolgármester utalt arra is, hogy Karácsony Gergely a jelenlegi patkányirtásért felelős cég megbízását bizottsági tagként támogatta.

Karácsony Gergely szerda délutáni Facebook-posztjában azt írta: Tarlós István folyamatosan félrevezeti a budapestieket. Kiemelte: a főpolgármester az interjúban azt állította, hogy "2010-ben magasabb volt a patkányészlelésről szóló bejelentések száma, mint most". Ezt az állítást - Karácsony Gergely szerint - a főváros saját hivatalos anyaga cáfolja.

Ebből világosan látszik, hogy a patkányok elszaporodása akkor történt, amikor "összeomlott a fővárosi szemétszállítás, nem mellesleg fideszes korrupciógyanús ügyek miatt" - szögezte le a zuglói polgármester, hozzátéve: erre a helyzetre választottak ki egy alkalmatlan céget, amely - "egyre erősebb gyanú szerint - Tarlósék asszisztálásával nem létező referenciákat hazudott magának".

MTI
Címkék:
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
MTI Hírfelhasználó